Челаревљанима победа преко потребна

Општински дерби у ПФЛ Сомбор биће одигран у Челареву, ЧСК дочекује Будућност из Младенова

Foto: FK ČSK

Један од два општинска дербија двадесетдеветог првенственог кола подручне лиге биће одигран у Челареву, где ће домаћи ЧСК, дочекати Будућност из Младенова.

Челаревљанима још увек „гори под ногама“, па им је победа у овом сусрету преко потребна. Чак ни са три освојена бода у овом сусрету Челаревљани не могу бити сигурни да ће наредне сезоне, поново бити чланови ПФЛ Сомбор. Међутим, сваки други резултат осим тријумфа, одвео би екипу из Челарева након ове утакмице, у прави ћорсокак.

– Очекује нас тешка утакмица, с обзиром, да нам је победа у ситуацији у којој се налазимо (тринаесто место на табели), преко потребна. Два кола пре краја првенства још увек није познато, колико ће екипа напустити лигу и преселити се у нижи ранг. Управо због тога, једино освајањем три бода задржавамо наду да ћемо се и у нарердној сезони такмичити у ПФЛ Сомбор. Храбри ме што ћемо екипи Будућности, моћи да супротствимо најјачу екипу у овом тренутку. Међутим, то никако не значи да смо бодове већ освојили. Биће неопходно да уложимо много труда и напора, како би бодови остали у Челареву. Поред освајања бодова у овој утакмици, биће једнако важно да се неко од играча не повреди, као и да избегнемо добијање жутих и црвених картона. Нама у последњем колу предстоји, изузетно тешко гостовање Русину у Руском Крстуру. Позвао бих наше навијаче да дођу на утакмицу и помогну нам, да освојимо бодове против врло добре екипе Будућности – каже Мирослав Павловић, тренер ЧСК Пиваре.

У однсоу на ЧСК Пивару, екипа Будућности потпуно растерећена долази у Челарево. Младеноваљани се налазе на седмом, месту и не брину их такве бриге као њиховог ривала.

– На гостовање у Челарево нећемо отпутовати у најјачем саставу. Чак четири играча неће моћи да играју због жутих картона. Наступ једног – двојице наших фудбалера је под знаком питања због поврееда. Ми ћемо на последње гостовање у овој сезони отићи са саставом који је у поменутим околностима најјачи. Храбри ме и радује наша добра игра у прошлом колу против Борца из Обровца. То је најбоља игра екипе од како сам пре три првенствена кола стигао у Младеново, да радим као тренер. Надам се да ће гледаоци који дођу у Челарево, видети једну добру утакмицу – каже за портал БАП вести Никола Лаћарак, тренер Будућности.

Утакмица између ЧСК -а и Будућности биће одиграна у недељу (2. јун), са почетком у 17.30 сати.

М.Ђ.Кременовић

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here