Један поен их делио од пласмана у Другу лигу

Минулу сезону одбојкашице Меркура завршиле на другом месту

Одбојкашице Меркура заузеле су друго место на крају првенства у Првој војвођанској лиги – „Исток“. У конкуренцији осам екипа Бачкопаланчанке су освојиле 34 бода. У четрнаест одиграних првенствених кола остварен је биланс од једанаест победа и три пораза.

Одлучујући меч за пласман у Другу лигу „Север“, Бачкопалнчанке су одиграле са новосадском екипом „Лавова 07“. Меч који је одигран у Бачкој Паланци а Новосађанке су га решиле у своју корист резултатом 3:2 у сетовима. Утакмица је имала драматичну завршницу, а гошће из Новог Сада су стигле до тријумфа, иако су домаће одбојкашице биле надомак победе, од које их је у једном тренутку делио само један поен. Међутим, на крају бодови а самим тим и титула првака, припали су  Новосађанкама које ће од следеће сезоне бити чланице Друге лиге „Север“.

Припреме и тренинге за протекло првенство Бачкопаланчанке су обавиле у малој сали СХ „Тиквара“, а своје првенствене мечеве играле су у великој сали. Са екипом је као тренер радио Зоран Новаковић, који је екипу са клупе водио на пријатељским, али и првенственим утакмицама.

У настојањима да у перспективи створе што јачу базу из које ће касније регрутовати играчице за сениорску екипу, у Меркуру планирају да покрену рад са млађим категоријама. Одбојкашки клуб Меркур, по речима његовог председника Николе Ковачевића, има добру сарадњу са најмлађим бачкопоаланачким одбојкашким клубом (Тајм аут). У плану је, да се та сарадња у будућем времену ојача, на задовољство оба клуба.

За екипу Меркура у протеклој сезони су играле: Станојев, Миловац, Петровић, Рац, Мичић, Зељко, Иванишевић, Васић, Гајић, Кнежевић, Зорић и Чех.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here