Бачкопаланчани међу најбољим младим спортистима у Војводини

Карате академија Бушидо, ККК "Tarkett" и КБС "Динамик" су међу стипендистима.

У уторак, 18. јуна, председница Покрајинске владе Маја Гојковић уручила је уговоре о стипендирању младим талентованим спортистима и спортским стручњацима у оквиру тринаестог по реду пројекта Покрајинског секретаријата за спорт и омладину „Спортски таленти Војводине“.


Ове године, међу добитницима су и успешни спортисти и тренери из Бачке Паланке.

Поносно истичемо да су следећи спортисти и тренери из Бачке Паланке добили стипендије за 2024. годину:

  • Урош Дрндарски из КБС „Динамик“ је један од 23 спортска стручњака добитника стипендије.
  • Александар Бошков, каратиста и перспективан спортиста, и Иван Куневски, најбољи тренер из Карате академије „Бушидо“.
  • Чланови Кајак клуба „Tarkett“: Страхиња Драгосављевић, Вељко Вјештица, Каталин Гере, Жофи Хорваат, Славица Нашагаћин, Лука Јаковљевић и тренер Симо Болтић.

Председница Гојковић је том приликом истакла да је Покрајинска влада определила 21 милион динара за стипендирање укупно 94 млада спортиста, узраста од 14 до 20 година, и додатних седам милиона динара за 23 талентована тренера.

„Циљ овог програма је да препознамо, пратимо и финансијски подржимо перспективне и талентоване спортисте на њиховом путу ка остваривању врхунских резултата. Веома је важно што пружамо подршку и тренерима, без којих не би било успеха младих спортиста у спортовима којима се баве“, изјавила је председница Гојковић. Додала је да је овај програм још један показатељ колико је брига о развоју спорта високо на агенди рада Покрајинске владе.

Гојковићева је подсетила да су неки од стипендиста из претходних генерација освајали европске и светске медаље и били учесници Олимпијских игара, као што су Адриана Вилагош, Ласло Ђере, Мате и Виктор Немеш, Симо Болтић, Марко Драгосављевић, Тамаш Кајдочи, Ања Цревар, Мартин Мачковић и многи други.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here