Апсолутна доминација Бошкова на Рода купу

Успеси на међународном нивоу представљају одличну припрему за будуће изазове.

У спортској хали „Ранко Жеравица“ на Новом Београду 25. маја одржан је традиционални интернационални турнир РОДА КУП. Међу 1.000 пријављених такмичара наступило је и двоје представника Академије Бушидо из Бачке Паланке, Александар Бошков и Ирена Грујанић.


Александар Бошков је учествовао у две категорије, дисциплини ката, млађи сениори и сениори, док је Ирена Грујанић такмичила у категорији ката кадеткиња.

Александар Бошков је у категорији млађих сениора у финалу савладао Милоша Пурића из КК Схото, Београд, чиме је потврдио да тренутно нема премца у Србији у тој категорији. У сениорској категорији, Бошков је у четвртфиналу победио Ђорђа Цветковића из КК Чукарички Рода, Београд, док је у полуфиналу био бољи од Мише Врзића из КК Младеновац. У финалу се поново састао са Милошем Пурићем и још једном остварио убедљиву победу.

Ирена Грујанић је у првом колу сигурно победила Теодору Медојевић из Црне Горе. У четвртфиналу је савладала Нину Стојадиновић из КК Арена, Београд, док је у полуфиналу била боља од Анђеле Перовић из КК Срем, Сремска Митровица. У финалу је изгубила од Теодоре Арсић из КК Полетарац, Обреновац, и освојила сребрну медаљу.

Овај турнир је био одлична провера за наше такмичаре пред Школску олимпијаду Србије која ће се одржати у уторак 28. маја у Новом Саду, као и за Светски куп младих који ће се крајем јуна одржати у Поречу. Са Иреном и Александром на Светском Купу наступиће и Нађа Валашек, чиме наша Академија наставља низ успеха на међународној сцени.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here