Женска екипа била пред вратима Суперлиге

Стонотениски клуб Тиквара – женска и мушка екипа

У спорту, баш као и животу не буде увек како се испланира. Баш тако нешто се догодило и женској екипи СТК Тиквара, која је имала у плану улазак у Суперлигу Србије, али га ипак, није остварила.

Заиста, мало је недостајало да Бачкопаланчанке остваре план, али је његово остварење ипак изостало. Изостало је из разлога, што су застале на последњој препреци ка Суперлиги, а та препрека звала се – Славија 96. из Ковачице.  У два одиграна сусрета, Славија 96. је забележила победе и пласирала се у елитну лигу наше земље. Стицајем околности, за бачкопаланачку екипу није у полуфиналним сусретима наступила њена најбоља стонотенисерка, што је екипи из Ковачице знатно олакшало пут до пласмана у елиту.

– Догодило се нешто што смо најмање очекивали. Одлучујуће мечеве за пласман у елитну лигу наше земље, одиграли смо значајно хендикепирани што је наш ривал зналачки искористио и нанео нам пораз, најпре у Бачкој Паланци, а затим и у Ковачици, и домогао се Суперлиге. Заиста, пропустили смо ретку прилику да се домогнемо наше најквалитетније лиге, на чијем прагу смо били. За наредну сезону, донешене су нове пропозиције, тако да ће из друге по рангу лиге, испасти чак шест клубова. Напомињем да ће се лига састојати од дванаест екипа. Из тог разлога, ми ћемо у следећој такмичарској сезони имати приоритетни циљ – очување прволигашког статуса – каже Драган Капелан, председник СТК Тиквара.

За екипу Тикваре, у сезони која је за нама играле су: Емилиа Тирагић, Ивана Вејновић, Станислава Јовић Тошић, Миона Гајић и Миљана Капелан.

Мушка екипа СТК Тиквара, у минулој сезони такмичила се у Јужнобачкој лиги. На крају такмичења Бачкопаланчани су заузели друго место. Друга мушка екипа Тикваре наступила је у Војвођанској лиги. За ову екипу су играли, Дејан Дембицки, Стефан Валентик, Синиша Николић и Марко Поњевић.

Са млађим категоријама у клубу као тренери раде Миљана Капелан и Дејан Дембицки. Клуб позива родитеље да доведу своју децу у СХ Тиквара како би тренирала. Тренинзи се одржавају свакодневно, а упис се обавља такође сваки дан пре тренинга.

Стонотениски клуб Тиквара, захваљује се Браниславу Шушници, председнику општине, Спортском савезу општине Бачка Паланка, УСР „Тиквара“, односно, њеном руководству, као и Покрајинском секретаријату за спорт и омлaдину, на пруженој помоћи. Посебну захвалност председник клуба упућује Милану Фодори, спортском директору, на несебичном залагању и уложеном труду у протеклој сезони.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here