Велика жеља – Одлазак на Светско првенство

Актуелни државни вице–првак у бенч-пресу Огњен Карановић, због повреде, неће се такмичити у наставку сезоне

Бачкопаланчанин Огњен Карановић, своје прве спортске кораке направио је играјући рукомет. Огњен, односно Баја, како га иначе сви зову, рукометом се бавио од 2011. до 2014. године. Рукомет је тренирао и играо у екипи Лавови БП, коју са успехом годинама тренира и води Слободан Пермосер.

Током једних зимских припрема бачкопаланачког рукометног клуба, Јовица Новаковић кондициони тренер Бачкопаланчана, предложио је Баји, да се опроба у бенч–пресу (дизању терета са груди, у лежећем положају на клупи). Баја је то оберучке прихватио, и тако је све кренуло. Учланио се у Пауер лифтинг клуб „Мајевица“ 2014. године, а на прво такмичење изашао је годину дана касније.
– Веома добро се сећам првог такмичења, на којем сам наступио. Било је то 2015. године у Бачком Петровцу, где је одржано првенство Војводине. Мој такмичарски деби није се могао лепше завршити. Био сам први у категорији до 93 килограма, са подигнутих 152,5 килограма. Тај резултат дао ми је крила, па сам наставио да тренирам још више, и још озбиљније него до тада. Много зноја сам пролио, радећи свакодневно, а све са жељом да будем још бољи и још успешнији. Велика ми је била жеља, да на првенству Србије које је одржано у Бачкој Паланцви 2018. године, будем најбољи и освојим прво месго. Та жеља ми се и остварила. У категорији до 93 килограма, освојио сам титулу првака, подигавши 187,5 килограма. Годину дана касније, на државном шампионату, поново сам успео да будем најбољи у својој категорији. Међутим, овај пут сам остварио рекорд, који је још увек аклтуелан. Подигао сам 190 килограма. Исте, 2019. године био сам један од учесника Балканског шампионата, чији домаћин је била Румунија. Ово такмичење одржано је у Темишвару. У категорији до 93 килограма, заузео сам друго место у конкуренцији двадесет четири такмичара из десет земаља. Ово је без сумње, један од значајнијих резултата у мојој досадашњој каријери – истиче Огњен Карановић.
Мада је вишеструки државни првак и рекордер Србије, Баја жели да у годинама које су пред нама, буде још бољи.
– Да нисам доживео повреду, убеђен сам да би за мене овогодишња сезона била најуспешнија до сада. Пре месец дана повредио сам леви грудни мишић, што ми није дозволило да се појавим на националном шампионату у Свилајнцу. Опоравак ће очигледно потрајати, тако да је за мене овогодишња сезона завршена. Без обзира на све, сада је најважније да залечим повреду, како би у следећу такмичарску сезону ушао потпуно спреман. У спорту којим се бавим, имам још две жеље. Наиме, волео бих да се једног дана појавим на Европском, али и Светском шампионату. Знам да то неће бити лако. За учешће на овим првенствима, потребни су спонзори који ће испратити мој рад, као и одлазак на такмичења најбољих европских и светских такмичара у бенч–пресу. Ипак, ја сам оптимиста и верујем да ћу своје жеље, једног дана ипак остварити. Захвалио бих се на крају теретани Gym–Gym, на сјајним условима за рад и тренинг, као и Радовану Раши Карановићу – закључио је Огњен на крају.
М.Ђ. Кременовић

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here