Марко Вујин нови спортски директор националне селекције

Рукометни савез званично представио новог селектора и спортског директора

960
Фото: Рукометни савез Србије

Српски стручњак и тренер Војводине Борис Ројевић представљен је званично као нови селектор мушке рукометне репрезентације Србије, док је Марко Вујин представљен као нови спортски директор националне селекције.


Председница Управног одбора Рукометног савеза Србије Милена Делић рекла је на конференцији за новинаре да је на УО 29. фебруара указано четвророгодишње поверење Борису Ројевићу и Марку Вујину.

„Бориса Ројевића познајем јако дуго и када бих морала да га опишем укратко рекла бих да је човек који живи рукомет. Иако и даље јако млад, један од најуспешнијих тренера са наших простора и то је показао не само кроз рад у Војводини већ и доприносу јуниорској, а потом и сениорској репрезентацији. Три пута проглашаван најбољим тренером Србије“, истакла је Делић.

Додала је да је Марко Вујин легенда српског рукомета и да би о његовим успесима могла да прича данима.

“Захвална сам што је на овај начин пристао да помогне и допринесе да пласман на ОИ у Лос Анђелесу буде испуњен циљ у овом мандату. Надам се да ће љубитељи рукомета да им пруже подршку коју заслужују“, изјавила је Делић.

Борис Ројевић истиче да му је због именовања на место селектора припала велика част.

„Резултати нису били сјајни претходних година и чека нас озбиљан рад. Од играча који су део националног тима очекујем максимално залагање на сваком тренингу, утакмици, борбу за сваку лопту. Захвалан сам на свој подршци свих људи из српског рукомета, посебно Рукометног савеза који су ме дочекали раширених руку“, констатовао је Ројевић.

Марку Вујину је захвалио председници Делић и УО РСС што су му указали поверење да преузме одговорну улогу спортског директора националне селекције.

„Такође, морам да истекнем и захвалност господи Бајатовићу и Збиљићу што су подржали да поред нашег ангажмана у Војводини, будемо на располагању репрезентацији. Ово је нова улога за мене у националном тиму, али знам да ће ми играчко искуство помоћи у томе. Са друге стране, због позиције коју обављам у српском рукомету сматрам да имам искуство и квалитет, као и знање које носим из свих клубова за које сам играо да могу да допринесем да се играчи у репрезентацији боље осећају, али и да будем на располагању стручном штабу и Рукометном савезу Србије као адекватна спона“, закључио је Вујин.

Борзаш: Част је и привилегија што сам поново на списку селектора

Рукометаш Србије Урош Борзаш изјавио је да му је част што је се нашао на списку новог селектора Бориса Ројевића.

„Част је и привилегија што сам поново на списку и једва чекам да кренемо у нови циклус рада. Биће сигурно другачије, најпре због новог стручног штаба, али верујем да ћемо се брзо уиграти и навићи. Надамо се добром почетку, већ на двомечу са Пољацима. Енергија у екипи је увек била добра и то се неће променити, а сви смо довољно искусни да се на све промене у тактици и приступу игри врло лако можемо адаптирати. Ово окупљање нам је веома важно јер ћемо пред Шпанију имати мало времена“, изјавио је Борзаш за сајт Рукометног савеза Србије.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here