Доживотно изучавање избегавања

У времену када од сперматозоида до пресецања пупчане врпце, један чист живот постане без питања „јавно биће“, у времену када се ситни прстићи још некоришћених стопала постављају као јавно добро које могу да украду футфетишисти сваке секунде, у времену када два дана сви постављају црне слике због највећег пораза система након Крваве бајке, у времену када ако ниси селебрити у свом селу не постојиш, један Данијел Деј Луис, Оскаровац изједначен са Џек Николсоном, је окачио филмску и позоришну маску о клин и повукао дубоку бразду између стварно стварног живота и разводњене приказе јавног…

Моје лево стопало је свој живот посветило мантри „Доживотно изучавање избегавања“! Бар три пута сам, уместо Еурека, узвикнула дефиницију јурцајући кроз кућу! ДОЖИВОТНО ИЗУЧАВАЊЕ ИЗБЕГАВАЊА! ДОЖИВОТНО ИЗУЧАВАЊЕ ИЗБЕГАВАЊА! ДОЖИВОТНО ИЗУЧАВАЊЕ ИЗБЕГАВАЊА!!!!!!!

Као Оченаш, мантра која ми поново враћа жељу да радим, пишем, сликам, стварам и, као додатни поен, заобилазим као у видео игрици зле печурке које ничу на том путу. Свако додатно додиривање, задирање, дељење или копање по дубокој суштини и личности је мала отровна печурка коју желим да избегнем.

Знам да је моје поље деловања још нечије поље и да се на тој истој ливади играју још многа Божја деца, али ово дете највише воли и најбоље креира из сопственог ћошка, а негде је својим левим стопалом по песку повукло црту где почиње ДОЖИВОТНО ИЗУЧАВАЊЕ ИЗБЕГАВАЊА. А када неко изучава, не треба га ометати.

И зато, пустите те ситне ручице и стопала, да на миру, у свом савршеном свету, изучавају избегавање свега што нас је удаљило од онога што заиста јесмо. Ставите на исто место три бебе различитих националности и раса, оне ће функционисати на истом језику не видевши разлику међу њима. Оно што их временом све више удаљава од суштине је цепање човека чешће него атома. Пустите, само пустите да свако изучава избегавање, по себе, отровних печурака, па макар то трајало и доживотно.

Сваки Мали принц има своју Ружу којој је посветио планету и живот. Није то нека посебна Ружа, али је ваља сачувати од туђих погледа доживотним изучавањем избегавања…

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here