Непечене торте тренутно хит на друштвеним мрежама: Ево рецепт за једну

Како се лето ближи, тако је и све теже правити било шта што укључује укључивања рерне.

Сирова торта без шећера са сезонским летњим воћем је савршен избор за освежавајући и здрав десерт.


Ова торта је једноставна за припрему и препуна хранљивих састојака који ће вас освежити у врелим летњим данима. Без потребе за печењем, ова торта задржава све природне укусе и нутријенте, чинећи је идеалном за оне који траже здраву алтернативу традиционалним слаткишима.

Састојци за кору укључују 200 грама ораха (бадема или лешника), 150 грама урми без коштица и 2 кашике кокосовог уља. Орахе ставите у процесор за храну и самељите док не добијете ситну структуру. Додајте урме и кокосово уље, па наставите са мешањем док се састојци добро не сједине и добијете лепљиву смесу. Смесу пренесите у округли калуп за торте (пречника око 20-22 цм) и равномерно је распоредите по дну. Притисните да бисте добили чврсту кору. Ставите кору у фрижидер док припремате крем.

За крем ће вам бити потребно 200 грама намочених индијских ораха (намочених у води 4-6 сати), 100 мл кокосовог млека, 3-4 кашике агаве сирупа или меда (по избору), сок од једног лимуна и 1 кашика ванила екстракта. Намочене индијске орахе оцедите и ставите у блендер. Додајте кокосово млеко, агаве сируп или мед, сок од лимуна и ванила екстракт. Блендајте све састојке док не добијете глатку и кремасту смесу. Крема пренесите преко охлађене коре и равномерно је распоредите. Вратите торту у фрижидер на најмање два сата, а најбоље преко ноћи, да се добро стегне.

Прелив и декорација су једноставни али веома ефективни. Сезонско воће, као што су јагоде, малине, боровнице и купине, добро оперите и осушите. Непосредно пре сервирања, распоредите воће по врху торте. Декоришите свеже листићима нане за додатну свежину и естетски изглед.

Сезонско воће додаје природну слаткоћу и свежину, док ораси и кокосово уље доприносе богатој текстури и укусу. Ова торта је савршена за сваку прилику и сигурно ће одушевити ваше госте. Уживајте у овом здравом и укусном десерту који ће вас освежити и задовољити све ваше сладокусце.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here