Желе бомбоне које можете направити сами – рецепт

Потребна су само три састојка.

Фото: Pixabay

Желе бомбоне обично воле деца, али ни одрасли им не могу одолети. Оне су чест састојак у колачима или тортама, али и ролатима. Куповне су обично пуне шећера и адитива, али сада нешто здравију верзију можете направити једноставно код куће.


Домаће желе бомбоне су савршен избор за све који желе да уживају у укусном и здравијем слаткишу. Они су без вештачких боја и конзерванса, а својим природним укусима и бојама ће одушевити и најмлађе и најстарије чланове породице. Прављење ових бомбона је такође одлична прилика за креативно дружење са децом у кухињи, јер они могу да учествују у цеђењу сока и обликовању готовог желеа.

Од поморанџе ћете добити наранџасте бомбоне, од црвеног грејпа црвене, од лимуна жуте и тако даље.

Састојци:

  • 3 поморанџе
  • 40 грама желеа
  • 160 грама шећера

Припрема: 

Дозу можете дуплирати ако желите веће количине.

Најпре исцедите сок од поморанџе. Процедите га кроз цедиљку и сипајте у шерпу. Додајте шећер и желатин, промешајте па оставите да одстоји 15 мин. Затим ставите шерпу на ринглу и укључите на средњу јачину. Мешајте док се сок не загреје. Узан калуп за хлеб обложите провидном фолијом па поново преко цедиљке сипајте сок. Оставите на собној температури да се охлади па убаците у фрижидер на сат времена. Након тога добићете желе. Извадите са фолијом на даску, уклоните фолију па исеците желе на коцкице. Уваљајте их у шећер и слаткиш је готов.

Поред поморанџи, можете експериментисати и са другим воћем по вашем избору, као што су јагоде, малине или киви. За разноликост укуса и боја, можете комбиновати различите врсте воћа и направити шарене миксе. Ове желе бомбоне могу бити одличан поклон за разне прилике или једноставно здравија ужина коју можете понети са собом. Чувајте их у херметички затвореној посуди у фрижидеру и уживајте у свежини и природним укусима домаћих слаткиша.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here