Трендови у свету парфема: Шта је ново у 2024. години

ches pierre parfemi, parfem

Сваке године појављују се нови трендови у свету парфема. Прошле године порасла је популарност луксузних мириса, а ТикТок је убрзао циклус трендова у лепоти, помажући љубитељима да открију најхваљеније парфеме и пронађу омиљени мирис.

Произвођачи парфема постају иновативнији са састојцима, обећавајући дуготрајније парфеме. Друштвене промене враћају нас слађим мирисима из 2000-их и окрећемо се парфемима за добробит, који поред лепог мириса побољшавају расположење и благостање.

Да бисте сазнали који су то трендови у свету парфема који су обликовали и настављају да обликују 2024. годину, наставите да читате.

Цитрус 2.0

Цитрус парфеми су често краткотрајни. Срећом, у 2024. години лансирани су дуготрајнији цитрусни парфеми. Тренутни тренд је пораст луксузних парфема који задрже свежину овог воћа.

Раније су цитрусни мириси патили од “ефекта лептира”: лепи на кратко, а онда нестану. Тешко је постићи трајност и интензивну присутност са екстрактима цитрусног воћа (попут наранџе, клементине, грејпфрута, бергамота и мандарине), јер су природно испарљиви и брзо нестају са коже.

Љубитељи парфема су спремни да плате за уметничку креативност и квалитет, али желе и дуготрајан мирис. Дакле, ако ставите високу цену на мирис који неће трајати више од неколико сати на кожи, ризикујете да изгубите лојалност купаца.

Зато данас луксузне парфемске куће користе већи проценат ових уља и паметне трикове мешања са биотехнолошком синтетиком да продуже њихову свежину и дуготрајност. Уколико желите да пронађете квалитетне парфеме по приступачним ценама, кликните овде.

Мириси хране

Парфемске куће се све више окрећу родно неутралним и инклузивнијим мирисним композицијама, тражећи инспирацију у стакленицима, вртовима и баштама. Тако нам нова ера мириса инспирисаних храном доноси слане ноте.

За разлику од претходних година, многи нови слани гурмански мириси комбинују се са неочекиваним нотама попут пржених орашастих плодова, алкохолних пића, кафе и егзотичних зачина.

Уместо да буду превише слатки, ови мириси подсећају на пистаће на столу препуном других сланих италијанских специјалитета, као што су хлеб, песто и маслиново уље.

Ове лагане, гурманске ноте често се комбинују са соларним нотама, које често обухватају светле и свеже цветне ноте (попут иланг-иланга због своје светлости) и топле носталгије (ванила или кокос који вас враћа на плажу), како би се створио контраст који даје осећај сунца, готово слан, што омогућава да слаткоћа још више дође до изражаја.

Мирише на млеко

Са #milkperfume који је прикупио 21 милион прегледа на ТикТоку, кремасти гурмански тон постаје популаран парфемски тренд у 2024. Ове топле, утешне мирисне ноте су свуда по ТикТоку јер нуде софистициран начин ношења гурманских парфема без претеране слаткоће.

Замислите бадемово млеко, састојак који ствара обавијајући, баршунасти и раскошни ужитак. Млечне ноте могу бити обогаћене сандаловином и мошусом како би се створио осећај „друге коже“. Као ваш омиљени кашмир, млечни парфеми су софистицирани, раскошни и мекани.

Они изазивају емотивни одговор, миришу познато и пријатно, можда чак и носталгично. Ношење једног од ових парфема има исти ефекат као ношење вашег покривача за тешење – пружа исти осећај удобности и утехе кроз мирис.

Кремаста база се такође одлично комбинује са другим мирисима, омогућавајући вам да створите свој јединствени парфем.

Подизачи расположења

Граница између парфимерије и ароматерапије постаје све нејаснија, јер парфемске куће креирају мирисе који не само да предивно миришу, већ и помажу у борби против стреса модерног живота. Ови мириси могу постати ритуали који нас обнављају и умирују.

Проналажење правих мириса који вас разбуђују или смирују пре спавања може бити сјајан начин да укључите мирис у своју свакодневицу. Свака навика почиње са сигналом.

Мириси могу постати ти сигнали, призивајући свакодневне успомене и осећаје из тих тренутака. На тај начин, мирис постаје моћан алат у изградњи рутина које подржавају наш природни циклус поспаности и будности.

Винтиџ цветни мириси и тихи луксуз

Док су пре неколико година гласни парфеми сматрани авангардним, данас се доживљавају као нападни и неукусни. Тако да ће након дугог периода парфема са снажном пројекцијом и смелим нотама, тренд тихе луксузне парфимерије бити и остати популаран у 2024. години. Сами мириси ће постати тиши.

Наиме, свака година доноси нови ретро тренд (неки трају краће од других), а ова година ће бити у знаку мириса винтиџ цветова. Ови цветни мириси се савршено уклапају у нови тренд тихих луксузних парфема, који је коначно стигао у свет мириса и манифестује се кроз композиције код којих је „појачало“ смањено за неколико нивоа.

Ова композиција омогућава да мириси буду дискретнији, али и даље привлачни, а суптилне цветне ноте доносе елеганцију и софистицираност без потребе за прегласним изражавањем.

Замислите мирис трешњиног цвета, ириса, фрези, хелиотропа и љубичице. Али, овај пут, фокус није на читавом букету, већ на неколико цветних стабљика које ће обликовати цветне мирисе. Биће представљени у чистом, једноставном облику како би се дочарао савремени осећај.

Закључак

Трендови у свету парфема за 2024. годину су обећавајући и инспиративни. Од тихе луксузне парфимерије до иновативних цитрусних нота и мириса инспирисаних храном, ова година доноси разноврсност и софистицираност.

Произвођачи парфема настављају да истражују нове начине за побољшање трајности и квалитета мириса, одговарајући на потребе модерних потрошача за дуготрајним и емотивно обогаћеним искуствима. Сви ови трендови одражавају еволуцију укуса и афинитета, наглашавајући даје индустрија парфема простор сталне иновације и естетске екселенције.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here