Како је породица Лепорис из Силбаша добила реновиран дом (ВИДЕО)

Двоје од троје деце су чланови организације Савеза слепих у Бачкој Паланци, док је најмлађем детету дијагностикована ретка болест „Ниман-Пик, тип Ц“, услед које му је потребна потпуна нега и подршка друге особе.

У Силбашу, крајем маја, догодио се један веома леп догађај. Наиме, Савез слепих Србије је посетио породицу Лепорис и присуствовали су отварању потпуно реновираног дома за ову петочлану породицу.

Двоје од троје деце су чланови локалне организације Савеза слепих у Бачкој Паланци, док је најмлађем детету дијагностикована ретка болест „Ниман-Пик, тип Ц“, услед које му је потребна потпуна нега и подршка друге особе.

Заједничким снагама и великим ангажовањем целокупне јавности овој дивној породици обезбеђени су лепши и бољи услови за даљи живот.

Савез слепих Србије захваљује се свима који су учествовали и помогли да се ова акција спроведе до краја, и што је наше мало, заједничко добро дело, измамило велике осмехе на лицима породице Лепорис.

Поред пријатеља породице Лепорис, представника локалне организације Савеза из Бачке Паланке, и представника Савеза слепих Србије који су иницијативу за помоћ породици упутили фондацији „Хумана Срца“. На отварању су били директорка фондације „Хумана Срца“ са својим сарадницима. Бројним хуманитарним акцијама и активном вишенедељном кампањом на друштвеним мрежама ова фондација је прикупила неопходна средства да породица Лепорис добије потпуно обновљено и прилагођено место за живот.

Услед недостатка системских решења подршка заједнице веома је важна. Нека и ова успешна акција буде пример и подстрек за покретање нових добрих дела.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here