Однели помоћ браћи на Косову

Чланови Удружења "Срцем за Космет" из Бачке Паланке претходног викенда боравили у јужној српској покрајини

842
Фото: Приватна архива

Чланови бачкопаланачког Удружења „Срцем за Космет“, боравили су протеклог викенда на Косову. Током боравка у нашој јужној покрајини, они су се дружили са децом из Ораховца и Велике Хоче.


Бачкопаланачко удружење, односно, његови чланови у последњих нешто мање од годину дана, толико и постоје, у неколико наврата носили су помоћ својим сународницима у јужној српској покрајини. Баш као и раније, и овај пут помоћ су пружили у основним животним намирницама.

– Било нам је изузетно драго, што смо се поново нашли са нашим људима у Ораховцу и Великој Хочи. Оно што је још важније, успели смо деци да измамимо осмехе и да их колико – толико „натерамо“ да забораве на свакодневни веома тежак живот. Током нашег боравка, обишли смо Призрен, били у манастиру Светих Архангела и Богородице Љевишке. У Великој Хочи у музеју Сарај, за децу смо организовали ликовцну колонију. Након тога, отишли смо на терен где смо деци приредили спортске активности. Тачније, деца су учествовала у пет различитих спортских игара, а на крају смо са њима учествовали у једној фудбалској утакмици. Другог дана нашег боравка, присуствовали смо Светој Архијерејској литургији, а поделили смо и помоћ угроженим породицама у Ораховцу и Великјој Хочи. Пре повратка за Бачку Паланку, у Великој Хочи смо приредили опроштајну журку за децу – каже Лука Мандић, из Удружења „Срцем за Космет“.

Одлазак бачкопаланачког удружења на Косово, помогли су Фонд за избегла и расељена лица и сарадњу са Србима у региону, затим естрадни уметник Пеђа Меденица, као и браћа и сестре из Удружења „Срцем за Космет“. Захвалност за одлазак бачкопаланачког удружења на Косово, припада и Арсену Божићу и ЈКП „Комуналпројект“на исказаној несебичној помоћи коју су пружили Удружењу „Срцем за Космет“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here