Бесплатни превентивни прегледи у недељу 16. јуна у Дому здравља у Бачкој Паланци

У периоду од 8 до 17 часова, у Дому здравља у Бачкој Паланци.

Услед великог интересовања грађана, Министарство здравља у недељу, 16. јуна, наставља акцију бесплатних превентивних прегледа, коју спроводи у циљу ране дијагностике и промоције превенције и у Бачкој Паланци у периоду од 8 до 17 часова.


Превентивни прегледи подразумевају прегледе код особа без симптома, у циљу што ранијег откривања одређене болести.

-Обавештавамо грађане да се у недељу неће радити контролни прегледи и прегледи због постојања одређене симптоматологије. Искључиво ће се радити прегледи грађана код којих не постоји никаква симптоматологија (превентивни прегледи). – наводе из Дома зравља Бачка Паланка

Том приликом, у периоду од 8 до 17 часова, у Дому здравља у Бачкој Паланци, биће организовани:

  1. Физикални прегледи одраслог становништва са мерењем крвног притиска и пулса.
  2. У лабораторији, вађење крви за: комплетну крвну слику, шећер у крви и тумор маркере – ЦЕА (указује на присуство малигног обољења у организму), Ца19-9 (тумор маркер система за варење) и алфа-фетопротеин (указује на присуство малигних обољења јетре, тестиса и јајника).
  3. Дерматолошки прегледи младежа одраслих и деце.
  4. Превентивни прегледи деце код педијатра.
  5. Физијатријски прегледи деце предшколског и школског узраста, којима ће бити прегледани кичма, стопала и целокупни локомоторни систем.
  6. Очни превентивни прегледи и одраслих и деце.
  7. ОРЛ превентивни прегледи и одраслих и деце (ова амбуланта ће радити у периоду од 08 до 13 сати).

Такође, сви грађани, укључујући и оне без здравственог осигурања, биће у прилици да без заказивања и упута обаве наведене прегледе.

И овога пута, сви пацијенти код којих се уоче неправилности приликом прегледа или у резултатима, биће одмах упућивани на даљу дијагностику и прегледе већ у току наредне недеље.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here