Бесплатни превентивни прегледи у Дому здравља у Бачкој Паланци

У недељу (26.05.), од 8 до 17 часова

БАЧКА ПАЛАНКА – Услед великог интересовања грађана, Министарство здравља у недељу (26.05.), наставља акцију бесплатних превентивних прегледа, коју спроводи у циљу ране дијагностике и промоције превенције.


Том приликом, у периоду од 8 до 17 часова, и у Дому здравља Бачка Паланка биће организовани физијатријски прегледи деце предшколског и школског узраста, којима ће бити прегледани кичма, стопала и целокупни локомоторни систем.

Такође, у истом периоду, сви грађани, и они без здравственог осигурања, биће у прилици да без заказивања и упута, брзо и ефикасно провере крвну слику и измере крвни притисак, провере хормоне штитасте жлезде, обаве пулмолошки преглед ( а сваком грађанину старијем од 50 година и са пушачким стажом дужим од 30 година биће обавезно урађен и рентген плућа) и ураде тумор маркере простате.

И овога пута, сви пацијенти код којих се уоче неправилности приликом прегледа или у резултатима, биће одмах упућивани на даљу дијагностику и прегледе већ у току наредне недеље.

Како наводе у Министарству здравља, протекле недеље је 23 хиљаде грађана обавило превентивне прегледе, а код њих 1800 уочене су здравствене неправилности и послати су на даљу дијагностику и лечење.

Министарство здравља и овом приликом изражава захвалност свим грађанима који су протекле недеље обавили прегледе, и позива све да исто учине и ове. Нарочито апелујемо на родитеље деце предшколског и школског узраста, која услед недовољно физичке активности и увећања времена које проводе испред екрана мобилних телефона, све чешће имају проблеме локомотроног система, односно кичменог стуба.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here