Још седам кућа за младе на територији општине Бачка Паланка

У четвртак, 13. јуна, заменик председника општине Бачка Паланка, Мита Лачански, потписао је уговоре о додели бесповратних средстава за куповину кућа с окућницом у селима општине. 


Овог пута, бесповратна средства за куповину кућа добило је још седам младих породица и појединаца. Куће, вредне укупно 8.370.000 динара, које су обезбеђене на конкурсу Министарства за бригу о селу, налазе се у Силбашу, Пивницама, Гајдобри, Младенову и Парагама. Нови власници сеоских имања постаће Валентин Руман, Јелена Мрковић, Саво Баришић, Виолета Чизмар, Татјана Личина, Славко Богдановић, Гоја Петровић, и Николина и Бранко Челић из Пивница.

Право учешћа на конкурсу за куповину кућа с окућницом имали су млади до 45 година старости, било да су брачни или ванбрачни парови или појединци, уз услов да нови власници не могу отуђити, издати у закуп или уклонити некретнину у наредних десет година. Куће такође не могу бити предмет залоге или хипотеке.

Потписивању су присуствовали и корисници средстава, а Лачански је том приликом истакао континуирану и успешну сарадњу са Министарством за бригу о селу.

– Радује нас чињеница да је још седам младих породица и појединаца добило средства за куповину куће с окућницом. То ће им омогућити да започну нов живот. У априлу ове године смо већ потписали уговоре за осам кућа. Са нових седам уговора, у последње четири године је на територији општине Бачка Паланка укупно 145 породица и појединаца обезбедило кућу с окућницом преко конкурса Министарства за бригу о селу – рекао је Лачански.

Лачански је такође подсетио да ће се у општини Бачка Паланка, у оквиру сарадње са Министарством, четврти пут заредом одржати манифестација „Михољски сусрети села“.

Осим тога, крајем маја 23 породице са троје и четворо деце са територије општине Бачка Паланка добиле су средства за адаптацију стамбеног простора. Новац у износу од око 20 милиона динара обезбедио је Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова.

Уговоре је уручио покрајински секретар Предраг Вулетић у присуству председника општине Бранислава Шушнице.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here