Проширени капацитети ПУ „Младост“ за наредну годину (ВИДЕО)

Усвојени завршни рачун буџета за 2023. и ребаланс буџета за 2024. годину са повећањем од 30 милиона динара.

БАЧКА ПАЛАНКА – У среду (22.05.) је у згради Општине Бачка Паланка одржана 190. седница Општинског већа.


Чланови већа су усвојили предлог одлуке о завршном рачуну буџета за 2023. годину који је изнела Марија Максић, као и извештај о спроведеној јавној расправи о нацрту првог ребаланса буџета за 2024. годину, након чега је утврђен и предлог одлуке о првом ребалансу буџета. Ребалансом је предложено повећање буџета у износу од 20 милиона динара на име прихода од самосталне делатности, и 10 милиона динара од прихода од имовине.

Представник Службе за управљање људским ресурсима, Раде Вујичић, изнео је предлог измене кадровског плана за 2024. годину Општинске управе Општине Бачка Паланка, по ком се планира запошљавање још пет кадрова.

Данас је усвојено и решење о формирању васпитних група са до 20% већим бројем деце за упис у Предшколској установи „Младост“ за радну 2024/2025. годину.

Никола Лалић из Одељења за урбанизам и грађевинарство представио је више предлога одлука о изради планова детаљне регулације за различите блокове и делове општине, који су једногласно усвојени.

Представљени су и предлози за покретање поступка отуђења неизграђеног грађевинског земљишта у Младенову и Пивницама путем јавног надметања, који су такође добили подршку. Размотрена и прихваћена информација о степену усклађености планираних и реализованих активности јавних предузећа за први квартал 2024. године.

Веће је утврдило предлог концесионог акта за поверавање обављања комуналне делатности јавног приградског превоза путника, као и предлог одлуке о престанку оснивачких права Општине у привредном друштву Радио и телевизија Бачка Паланка ДОО. Душан Танкосић је поднео извештај о раду Општинског штаба за ванредне ситуације за 2023. годину, који је прихваћен, као и предлог решења о измени и именовању нових чланова штаба, због промене на руководећим местима у Јавним предузећима у општини Бачка Паланка, и то „Електродистрибуције“, ЈКП „Комуналпројект“ и Центра за социјални рад.

Миладин Зорић је представио предлог измена и допуна Правилника о организацији и систематизацији радних места у Народној библиотеци „Вељко Петровић“, као и предлог измена и допуна Статута Народне библиотеке, који су оба усвојена.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here