Возачи велики опрез – Појачана контрола саобраћаја

Ово је циљ међународне акције

Припадници саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова ће до 23. јуна спроводити међународну акцију, усмерену на откривање прекршаја управљања возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци.


У склопу ове акције, која се истовремено спроводи у 31 европској земљи чланици организације ROADPOL (мрежа саобраћајних полиција Европе), у петак 21. јуна, широм Европе биће реализован такозвани Alcohol and Drugs Marathon, када ће у контроли саобраћаја непрекидно бити ангажовани сви расположиви алкометри, као и
уређаји за контролу присуства психоактивних супстанци у организму.

Саобраћајна полиција је, у првих пет месеци ове године, искључила из саобраћаја више од 20.000 возача због управљања возилом под дејством алкохола и 1.500 возача због управљања возилом под дејством психоактивних супстанци у организму.

С обзиром да предстоји одржавање великог броја музичких фестивала, апелује се на грађане да не управљају возилом уколико су конзумирали алкохол или психоактивне супстанце и да одговорним понашањем допринесу очувању безбедности саобраћаја на путевима.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here