Апел МУП-а: Прилагодите брзину, вежите појас!

У више од половине незгода са страдалима утицајни фактор била је непрописна брзина

Фото: БАП ВЕСТИ

Од почетка године, на путевима на територији Полицијске управе у Новом Саду, у саобраћајним незгодама, тешко је повређено 49, а лакше 311 лица, док је смртно страдало 16 учесника у саобраћају. У више од половине незгода са страдалима утицајни фактор била је непрописна брзина, наводи се у саопштењу МУП-а.


„Чињеница је да вам брзина неће уштедети време већ ће вам, напротив, оставити мање времена да реагујете на опасност на путу. Такође, чињеница је да прописно везан сигурносни појас, као и прописан и безбедан превоз деце у возилу, у случају саобраћајне незгоде, за две трећине смањује опасност од страдања. Вежите појас, безбедно превозите децу, сигурност је на првом месту“, апелују из МУП-а.

Из Саобраћајне полиције такође напомињу да је пажња на путу кључ безбедности, а мобилни телефон у саобраћајном току одвлачи пажњу на екран.

„Зато, оставите телефон и, док сте у саобраћају, узмите сопствену безбедност у своје руке. Саобраћајна полиција Полицијске управе у Новом Саду жели вам срећан и безбедан пут“, стоји у саопштењу.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here