Возила тежине до 24 тоне могу преко моста Бачка Паланка – Илок

Ограничава се брзина кретања на 30 километара на час

1713

БАЧКА ПАЛАНКА – На основу специјалистичког извештаја о стању моста преко Дунава код Бачке Паланке, који спаја Србију и Хрватску, Полицијска управа вуковарско-сремска донела је решење којим се дозвољава промет возила највеће дозвољене масе до 24 тоне, преноси РТВ.


„Такође, забрањује се стварање колона возила на мосту и ограничава брзина кретања на 30 километара на час“, потврдио је за РТВ Милорад Париповић, члан већа општине Бачка Паланка задужен за саобраћај.

Подсетимо, на основу прелиминарног прегледа видљиве конструкције моста Бачка Паланка – Илок, који је обављен шестог јануара, након што је брод „Антонија“ који је, под заставом Немачке, са две потиснице у низводној пловидби путовао из Линца ка Смедереву и ударио у стуб моста, прелаз је био дозвољен само возилима масе до три и по тоне. На основу визуелног прегледа моста и том приликом нису пронађена оштећења.

4 Kоментара

  1. Ispravka za novinare ako je brod prevozio barže -potisnice a brod je potisničar onda bi u daljem vašem tekstu trebalo da pišete pravilno da se razume ….Brod potisničar sa dve barže iz „…..“ udario u …. ,jel ako je potisničar ili gurač uvek se podrazumeva da su barže,barže i ako postoje i samohotke koje mogu da guraju i barže ili da su vezane sa strane ,kraće rečeno uvek su barže !

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here