Снежана Турк издала нову књигу под називом „Second Hand“

Ова књига је не само књижевно остварење, већ и дубока рефлексија о слободи, животу на маргинама и људским судбинама.

Бачкопаланчанка Снежана Турк, иначе чланица Клуба књижевника Србије, издала је своју четврту књигу под називом „Second Hand“. Њен први роман „Малограђанка“ издат је 2000. године, а „Светови и откупљена година“ 2006. године, након чега је издала ауторско издање „Зечији брег“, збирку прича.


Књига „Second Hand“ посвећена је и доноси нам приче о маргиналцима, просјацима и људима који су пропали у систему. Ауторка истиче да је све више људи на маргинама друштва, и да се кроз књигу стиче утисак да та маргина није тако лоша, зато што даје осећај слободе.

О свим овим темама можете читати у новој књизи „Second Hand„, коју можете купити директно од Снежане Турк.

Поговор за књигу написала је еминентна књижевница Љиљана Шоп, књижевни уредник, есејиста, писац и књижевни критичар.

У поговору, Шоп истиче да Снежана Турк настоји да начини равнотежу између књижевне и животне ладице једног времена, стварајући у аутентичној, слојевитој и уверљивој борби за реч, дах, аргумент и емоцију. Њено писање природно дише и одраста у малом месту, у малом окружењу, али у сопственом космосу говорења као дисања, верујући у речи као ослонце истине и лепоте.

Шоп даље истиче да Турк са лакоћом говори о разним људским искуствима и емоцијама – од досаде, глупости, злоби, љубави, до самоће, страха и лудила. Ове теме обрађује из различитих углова, искустава и поимања, показујући умеће слушања и посматрања, што су све врлине једног ствараоца. Снежана Турк успева да у својим делима пружи дубоку и комплексну слику људске природе и друштва, не осуђујући, већ штедро разумевајући и најпогубљеније аутсајдере. Њена нова књига „Second Hand“ нуди читаоцима прилику да разумеју и осете свет маргиналаца, кроз приповедање које је истовремено емпатично и критичко.

Позивамо све љубитеље књижевности да се упознају са новим делом Снежане Турк, које је доступно за куповину директно од ауторке. Ова књига је не само књижевно остварење, већ и дубока рефлексија о слободи, животу на маргинама и људским судбинама.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here