„Плави брод“ на дну мора

У протеклој сезони, фудбалери ОФК „Бачке“ заузели последње место у Српској лиги „Војводина“

У минулој сезони Српске лиге „Војводина“, екипа ОФК „Бачка“ је заузела последње – шеснаесто место, са 22 освојена бода. У тридесет првенствених утакмица остварен је биланс, пет победа, седам нерешених резултата и осамнаест пораза.


Екипа је у протеклом првенству, забележила негативну гол разлику 25:52. Од свих тимова, који су се такмичили у лиги, „Бачка“ је имала најнеефикаснији напад – постигнуто је 25 голова, а уједно је остварила и најмањи број победа у лиги – свега пет. Више голова од „плавих“ примиле су само две екипе, „Први мај“ из Руме 70 и „Слога“ из Адорјана 54. Заиста, биланс, који треба што пре заборавити, али свакако да он сам за себе доста говори. Током сезоне, Бачкопаланчани су променили неколико тренера – шефова стручног штаба. Само у пролећној полусезони три – Бранислав Граховац, Жељко Рачић и Александар Вјештица.

„Већ од старта протекле сезоне, некако смо заостајали, јер смо у првих седам – осам кола освојили свега два бода, што нас је на неки начин увело у проблем. Први део сезоне смо завршили на последњем месту, тако да је било врло тешко у таквој ситуацији довести појачања. Нека шанса за евентуални искорак напред, појавила се када је Жељко Рачић преузео место шефа стручног штаба. Међутим, убрзо је све почело да иде у другом правцу. Након одласка Рачића, остали смо Стево Кнежевић, Пуђа и ја, да првенство приведемо крају. Све утакмице до краја сезоне, екипа је одиграла часно и поштено, спортски. Утакмице које смо одиграли у том периоду биле су углавном егал, две смо успели решити у своју корист. Оно што свакако треба истаћи, да ни у једној утакмици нисмо имали проблем око мањка броја играча који су стручном штабу били на располагању. Екипа „Првог маја“, једну утакмицу је одиграла са седам играча. Дакле, ипак смо како – тако остали на ногама. У последњих шест – садам кола, фокус је био на млађим играчима. Циљ нам је био да их како – тако сачувамо, да би играли и у четвртом степену у коме ће се „Бачка“ такмичити у наредној сезони. По завршетку протеклог првенства, председник и секретар су отишли из клуба. Нама тренерима су истекли уговори. У овом тренутку ја немам информације, да ли је неко преузео клуб, ко ће га водити. Већина играча који су играли у протеклој сезони у клубу је провела годину дана, тако да њима исписнице од клуба и не требају. Тримановић, Новаковић и Стајковић су у клубу били пола године и мислим да су мале шансе да ће они остати у екипи. Јовишић, Брборић и Петовић су били код нас на позајмицу из екипе „Младост ГАТ“. Лично, не верујем да ће они остати у екипи. На позајмицу је играо и Влаисављевић из „Текстилца“ из Оџака, и он се, колико ми је познато, вратио у некадашњи клуб. То је оно што знам. Када су у питању млађи играчи из наше средине, они су још увек у клубу. Међутим, неки бонус играчи попут Перишића, могу бити интересантни екипама из трећег такмичарског ранга. Ту су и млади Влајков, Стаматовић. Уз младе играче, који ће верујем остати у екипи, потребно нам је пет – шест искусних играча, како би се одржали у четвртој лиги“, каже Александар Вјештица.

М.Ђ. Кременовић

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here