ФК Бачка освојила Куп подручне фудбалске лиге Сомбор

ФК Слога - ОФК Бачка 1:2 (1:0) 

554

ЧОНОПЉА – У среду (28.02.) на стадиону ФК „Слога“ одржала се финална утакмица Купа подручне лиге (Сомбор). Домаћа екипа Слоге, која наступа у Војвођанској лиги (север), угостила је фудбалере Бачке из Бачке Паланке, члана Српске лиге (Војводина).

ФК Слога – ОФК Бачка 1:2 (1:0) 

Иако је Бачка боље отворила утакмицу и имала неколико изгледних шанси, пропусте гостију је су казнили играчи Слоге. Играо се 33. минут када је Рајчањи шутирао са ивице шеснаестерца. Лопта је ношена ветром променила правац, погодила пречку а на њу је натрчао Пурић и донео радост домаћинима. Бачка је до изједначења дошла голом Гојка Петровића у 64. минуту, а за потпуни преокрет и радост Бачкопаланчана донео је Стефан Тримановић у 84. минуту.

Освојен Куп подручне лиге Сомбор је сигурно светла тачка у „тамној“ сезони коју Бачка игра у Српској лиги (Војводина) где се након 19. кола налази прикована за дно табеле са само 14 освојених бодова. Бачка нема времена за славље јер ће већ у суботу (30.03.) имати нови првенствени изазов када одлази на гостовање другопласираном Железничару из Инђије.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here