„Соколице“ долетеле до другог места

На крају сезоне у Другој војвођанској лиги за одбојкашице

У минулом првенству, Друге војвођанске лиге одбојкашице новогајдобранског Сокола заузеле су друго место. Новогајдобранке су у петнаест одиграних првенствених утакмица, оствариле биланс, тринаест победа и два пораза.


Због непланираног одласка из екипе великог броја одбојкашица између две сезоне, уследило је њено подмлађивање пред старт протекле сезоне. Иако значајно подмлађен, састав Сокола освојио је титулу вице – првака.

-Освајањем другог места, превазишли смо сва наша очекивања. У сезони која је за нама, посебно треба издвојити меч против Младости из Бачког Петровца, где смо након вођства нашег ривала од 2:0, преокренули резултат у нашу корист и меч завршили, победом од 3:2. Желим да истакнем, да су за нашу екипу током протекле сезоне играле дојучерашње пионирке, појачане Маријом Грубиша и Александром Поповић. На крилима резултата из протекле сезоне, очекујемо да ће се наша екипа у следећој сезони борити за освајање првог места и пласман у Прву војвођанску лигу. Велику захвалност, за остварене резултате у прошлој такмичарској сезони дугујемо пријатељима клуба, „Дунав осигурање“, „Aling conel“ из Гајдобре, „Михић инжењеринг“ такође из Гајдобре, а помогли су нас и „MIG electronics“ из Бачке Паланке, „Поповић транспорт“ из Обровца, „Тапас“ из Гајдобре, као и Алекса Вукановић и Љуба Стеванчев. Свима њима упућујемо велику захвалнопст – каже Маја Солдо, оперативни тренер екипе Сокола.

Поред Маје Солдо оперативног тренера, са екипом је радио и припремао је Александар Пушкар, професор физичког васпитања. Из приватних разлога, место тренера екипе била је принуђена да напусти Ивана Чичковић.

-С обзиром, да су наше амбиције готово увек високе, да не кажем највише, настојимо а најчешеће и успевамо, да одбојкашицама створимо адекватне услове за тренинг и такмичење. У складу са тим и у наредној такмичарској сезони, настојаћемо да освојимо прво место и пласирамо се у Прву војвођанску лигу. Из тог разлога, клуб ће учинити све да појача нашу сениорску екипу. Припреме за предстојећу сезону планирали смо почети половином августа. Рад клуба ће се и у сезони која предстоји, базирати на три локације у Новој Гајдобри, Силбашпу и Гајдобри. Настојаћемо, да уз помоћ Месне заједнице Нова Гајдобра и мештана овог места, урадимо  одбојкашки терен чија би подлога био песак. Овај терен би користили за одржавање тренинга, посебно током лета – нагласила је Маја Солдо.

Најмлађе чланице екипе Сокола, током јула боравиће на летњем кампу који ће се одржати на планини Рудник.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here