Карате Академија Бушидо – 6 од 6 на Школској олимпијади Србије

Запажени резултати!

У уторак (29.05.), у Новом Саду је у Спортском и пословном центру “Војводина” – СПЕНС одржана Школска олимпијада Србије у каратеу. На овом такмичењу учествовало је и шест такмичара Карате Академије Бушидо који су на овом такмичењу представљали своје школе. Остварили су сјајне резултате.

Сви такмичари Карате Академије Бушидо су се попели на победничко постоље и донели својим школама вредне резултате. Колико је то велики успех говори податак да су на овом такмичењу учествовала само четири најбоља такмичара са регионалних школских првенстава (Београд, ужа Србија и Војводина). Међу најбољим такмичарима Србије бачкопаланачки каратисти, који се такмиче у дисциплини кате, показали су да спадају у сам врх клупског каратеа у нашој земљи.

Александар Бошков је у конкуренцији III и IV разреда у дисциплини кате освојио прво место и тако својој Гимназији “20. октобар” из Бачке Паланке донео и треће злато са републичких такмичења. Уз три златне медаље са покрајинских школских такмичења својој гимназији је до сада донео шест златних медаља. Заиста сјајан успех. Биће занимљиво пратити да ли ће ове успехе Александар поновити и наредне године када буде четврти разред.

Ирена Грујанић је данас у конкуренцији V и VI разреда у дисциплини кате освојила прво место и својој Основној школи “Јован Јовановић Змај” из Сремске Митровице донела златну медаљу. Таленат који Ирена поседује је јединствен и уколико настави вредно да ради неће јој бити премца у годинама које долазе.

Јован Урошевић је у конкуренцији VII и VIII разреда у дисциплини кате освојио друго место и својој Основној школи “Вук Караџић” из Бачке Паланке донео сребрну медаљу. Имао је Јован данас одличне наступе, али је у финалу недостајало и мало среће па да освоји златну медаљу. Без обзира на то, сјајан успех овог талентованог момка. Пред њим је тек сада период у којем треба да покаже сав свој потенцијал.

Дуња Ступар је данас у конкуренцији III и IV разреда у дисциплини кате освојила треће место и својој Гимназији “20. октобар” из Бачке Паланке донела бронзану медаљу. Да је повреде нису спречиле да редовније тренира верујемо да би Дуња остварила и бољи пласман.

Нађа Валашек је данас у конкуренцији VII и VIII разреда у дисциплини кате освојила треће место и својој Основној школи “Здравко Челар” из Челарева донела бронзану медаљу. Нађа је имала изузетно тежак жреб и на сваком мечу је морала да да свој максимум. Умор и изузетно тешки мечеви од првог наступа били су пресудни да Нађа не оствари пласман у финале.

Мирјана Урошевић је у конкуренцији III и IV разреда у дисциплини кате освојила треће место и својој Основној школи “Вук Караџић” из Бачке Паланке донела бронзану медаљу. Она је била и најмлађи представник Карате Академије Бушидо на овом такмичењу, али је својим наступима показала да ће бити велики борац. И она је имала изузетно тежак жреб, али није дозволила да је то заустви на путу до победничког постоља.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here