Одлични резултати Карате академије Бушидо на Купу Војводине

Честитамо на успесима!

У недељу (28.04.), у Новом Бечеју, одржан је Куп Војводине у каратеу за кадете, јуниоре и сениоре. На овом такмичењу учествовала је Карате академија Бушидо коју је представљало осам такмичара. Од десет категорија у катама чланови Бушида освојили су пет медаља. Од тога три злата, једно сребро и једну бронзу.

У сениорској конкуренцији код мушкараца Александар Бошков је потврдио сјајну форму и сигурним наступима освојио прво место. У сениорској конкуренцији код жена прво место припало је Дуњи Ступар која је такође имала сигуран наступ. Њих двоје су пре само месец дана забележили исти резултат и на Првенству Војводине и тако показали да се налазе у одличној форми.

И у кадетској конкуренцији каратисти Бушида су освојили две медаље. Прво је Јован Урошевић код дечака освоји златну медаљу, а затим је и Нађа Валашек код девојчица освојила бронзану медаљу. У истој конкуренцији код девојчица наступиле су и Софија Рађеновић, Уна Благојевић и Ирена Грујанић, али су своје такмичење завршиле у четвртфиналу. Ирена Грујанић која је млађа годину дана од конкуренције показала је да може равноправно да се бори са старијим такмичаркама.

На овом Купу наступио је и ката тим у саставу Нађа Валашек, Софија Рађеновић и Уна Благојевић и освојио је друго место. Сви такмичари Карате академије Бушидо, које предводе тренери Иван Куневски и Бојана Младежић, остварили су пласман на Куп Србије који ће се одржати за месец дана.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here