Ноћ за памћење – Новаков крик у три ујутро

Новак Ђоковић је у 1/16 финала Ролан Гароса после четири и по сата, а после три ноћу, победио Лоренца Музетија 3:2

– Ово је можда мој најбољи меч на Ролан Гаросу! Хвала вам, дали сте ми снагу у четвртом сету, тада сам постао други човек, нарочито овој деци која су ме бодрила, сада је време да идете на спавање – са осмехом на лицу говорио је најбољи тенисер планете, бранилац трофеја у Паризу, освајач 24 грен слема Новак Ђоковић (37) у три сата и 15 минута ујутро, након што је одиграо класик од четири сата и 29 минута против 30. носиоца Италијана Лоренца Музетија и победио га 3:2 (7:5, 6:7, 2:6, 6:3, 6:0).

Новаков крик, урлици радости и олакшања супруге Јелене на трибинама, толика количина емоција испуштена у неколико секунди… одјекивала је прохладна ноћ у Паризу.

Никада Новак није има подршку као ове ноћи. У два ноћу, када се мучио на 1:2 у сетовима, одјекивале су трибине, тресле се од повика сународника „Ноле, Ноле…“.

До 1:0 у сетовима и 4:1 у другом сету све је ишло као по лоју, а онда… Чистио је Лоренцо линије, бацао Новака у неверицу. Окренуо, повео 2:1 у сетовима.

Навијачи су дали снаге Новаку у четвртом сету да се врати, мало је и срећа издала ривала, за 2:2.

А, онда пети сети, Новаков брзи брејк за 2:0, видело се тада куда лађе плове. На крају 6:0, али не лаганих као што се чини.

Био је то Новаков 50. меч у каријери у пет сетова. Изједначио је Федереров рекорд са највише победа на грен слемовима – 369.

На крају меча овације обојици навијача огрнутих у ћебад. Прво Музетију, док није напустио стадион и наклонио се, за то време Новак није престајао са аплаузима ривалу.

Уживала је планета. Чини се да нема ко није пратио меч. Сведочи томе и брзи твит капитена мушке кошаркашке репрезентације Србије Богдана Богдановића, једна слика све је рекла ГОАТ.

У осмини финала први носилац у Паризу Новак Ђоковић играће против 23. носиоца Аргентинца Франсиска Серундола.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here