У Марибор по медаљу?

Атлетичара Вукашина Ђурића из Младенова, очекују наступи на Балканском и Европском јуниорском шамионату

Фото: лична архива

Током протекле године, млади атлетичар новосадске „Војводине“, Младеновљанин Вукашин Ђурић, муку је мучио са повредом леђног мишића. Ова повреда, добрим делом је зауставила његов даљи напредак, који је у првих неколико година његовог бављења атлетиком, био евидентан.


На сву срећу, повреда је иза овог шеснаестогодишњег младића, који је и у досадашњем делу сезоне, још једном показао свој раскошни таленат. Атлетска нада Војводине и Србије, Вукашин, рођен је 23. септембра 2007. године, а још у пионирској конкуренцији запаженим резултатима на 110 метара са препонама, скренуо је пажњу на себе.

„Протеклу сезону већ сам заборавио, с обзиром на то, да ме је пратила повреда леђног мишића. На срећу, успео сам да се опоравим и сада сам поново онај стари“, каже за портал БАП вести, млади атлетичар, који брани боје АК „Војводина“ из Новог Сада. Петнаестог марта, почео сам припреме за летњу сезону, у конкуренцији млађих јуниора. За сада све тече по плану. Крајем априла, био сам на припремама које су одржане у Бару, а које су трајале две недеље. У овом црногорском граду, трка на 110 метара са препонама за млађе јиниоре, није званично одржана, а самим тим није била ни пријављена. У овој трци сам истрчао државни рекорд у времену 14 секунди и 14 стотинке. Међутим, овај рекорд није признат, јер трка званичнио није одржана. По повратку из Бара, учествовао сам на првенству Војводине за млађе јуниоре, које је одржано у Сремској Митровици. Био сам победник трке, и на тај начин сам се уписао у листу учесника првенства Европе, за млађе јуниоре, које ће од 18. до 21. јула ове године, бити одржано у месту Банска Бистрица у Словачкој. У трци која је одржана у Краљеву, срушио сам државни јуниорски рекорд на 110 метара са препонама стар 18 година, који је својевремено поставио Емир Бекрић. Дакле, ја сам тренутно актуелни државни првак и рекордер у трци на 110 метара са препонама за јуниоре. На Балканском првенству, које се одржава у Марибору, покушаћу да се домогнем једне од медаља, а у Банској Бистрици на првенству Европе, прижељкујем пласман у полуфинале“, каже Вукашин Ђурић.

Вукашин, који живи у Младенову, свакодневно тренира у Новом Саду, где похађа средњу школу, због учесталих тренинга, неретко остане и да ноћи код рођака у овом граду. Жртвује се заиста много, али верује да ће му се ово жртвовање једног дана исплатити, освајањем медаља на неком од великих такмичења. Можда већ на Балканском првенству овог викенда у Марибору.

М.Ђ. Кременовић

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here