Бачкопаланачки црквени хор својим појањем увеличао Васкрс

Традиција хорског певања дуга тридесет година

Фото: Црквени хор "Св. Јован Крститељ", Васкршња Литургија

БАЧКА ПАЛАНКА – У недељу (05.05.) прослављен је највећи хришћански празник – Васкрсење Христово. У оба бачкопаланачка храма сабрало се много верника, који су овај празник дочекали у молитви и радости.


Прослава Васкрса почела је Јутрењем, који се у оба храма служио у недељу (05.05.), са почетком у 00:00 часова. Јутрењу у Светојованском храму учествовао је и црквени хор „Свети Јован Крститељ“ који је својим појањем увеличао ово богослужење.

Бачка Паланка има два православна храма, а само један црквени хор. Као и ранијих година чланови црквеног хора, који већ тридесет година веома успешно, води Снежана Жујић, својим појањем увеличавају богослужења у оба храма наизменично. Хор је ове године појао на служењу Васкршње Литургије у храму „Покрова Пресвете Богородице“.

Фото: Црквени хор „Св. Јован Крститељ“, Васкршње јутрење

Важно је напоменути и то да црквени хор „Св. Јован Крститељ“ већ неколико година уназад учествује и на богослужељима на Велики Петак. Изузетак није била ни ова година, па је тако хор учествовао на вечерњој служби са изношењем Плаштанице, потом на Повечерју, у народу познат као Плач мајке Божје као и на јутрењу Велике Суботе.

 

1 коментар

  1. Nije vest da je crkveni hor uveličao crkveni praznik! A ko će ga kome uveličavati?! Nije vest ni da hor traje već trideset godina!!! Evo ja trajem šezdeset (i svih šezdeset ne valjam ničemu!!!) Vest je da taj hor ima vrhunski kvalitet horskog pevanja! Tradicija horova u Bačkoj Palanci je duga! Redakcija BAPvesti bi se mogla time malo pozabaviti!

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here