Огласила се Техничка школа „9 мај“ поводом инцидента

Тим поводом огласила се и Снежана Ивеља, директорка школе "9.мај"

Захваљујући ученицима наставника Слободана Зорића (65) кога је јуче физички напао шеснаестогодишњи М.Б. избегнута је већа трагедија зато што су му одмах након инцидента пружили прву помоћ будући да су редовни волонтери Црвеног крста, сазнаје Blic.


Тим поводом огласила се и Снежана Ивеља, директорка школе „9.мај“ у којој се догодио напад а која је прецизирала да се инцидент догодио у послеподневној смени на првом часу код њеног колеге Зорића када је заједно са ученицима из одељења ушао и бивши ученик те школе М.Б. и почео да провоцира наставника.
– Наставник Зорић га је замолио да напусти учионицу јер није више ученик наше школе. По изласку из учионице М.Б. је физички напао наставника. Од повреда које је задобио наставник је одвезен у Ургентни центар у Новом Саду где је и задржан. О догађају је одмах обавештен МУП као и Хитна служба Бачке Паланке. Како смо у сталном контакту са породицом нашег колеге имамо сазнања да се он опоравља – каже директорка школе Ивеља.

Додаје да школа поступа по прописаном протоколу и сарађује са МУП-ом уз напомену да је овај догађај изоловани инцидент и да безбедност ученика ничим није угрожена.

– Захваљујемо се свима на подршци, пре свега деци и родитељима, медицинском особљу, МУП – у, Школској управи и сарадницима који су били уз нас. Због овог догађаја школа је отказала прославу поводом Дана школе која је требало да се одржи данас у знак подршке колеги Слободану Зорићу. Одржана је ванредна седница Наставничког већа. Посебну захвалност Наставничко веће је исказало школском полицајцу за брзу и професионалну реакцију као и ученицима који су, као редовни волонтери Црвеног крста указали прву помоћ повређеном наставнику. Колеги Слободану желимо брз опоравак и да се што пре врати у колектив – закључила је директорка Ивеља.

Малолетни нападач ухапшен након инцидента

Подсетимо, Поводом пребијања професора Средње техничке школе „9. мај“ у Бачкој Паланци С.З. (65) огласио се МУП и саопштио да је малолетни нападач стар 16 година, иначе бивши ученик те школе, ухапшен.

Како незванично сазнаје Blic, малолетни нападач је пре месец дана напустио школу у којој је напао свог бившег професора и пребацио се у ССШ „Др Радивој Увалић“ у Бачкој Паланци. Разлог зашто је напустио школу и зашто је напао професора утврдиће се истрагом која је у току.

Професор са фрактурама лица и главе задржан у болници

Подсетимо, С.З. (65) задобио је тешке телесне повреде и вишеструке повреде глава и налази се у Клиничком центру Војводине у Новом Саду.

– Примљен је због вишеструких тешких повреда главе у виду фрактура костију главе и лица и хематома. Пацијент је након комплетне дијагностике, опсервације и лекарске помоћи примљен на Клинику за неурохирургију ради даљег конзервативног лечење.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here