Кулпинци пред циљем

Предстојећег викенда одиграће се последње коло Подручне фудбалске лиге

Фото: Л. Киш/ Екипа Кулпина

Коло пре краја Подручне лиге (Сомбор) још није познато ко ће понети шампионску титулу, али је циљу најближи Кулпин који има два бода више од Будућности из Парага.

Кулпин – Раднички (Р) 3:1 (2:1)

КУЛПИН: Игралиште Кулпина, гледалаца 350, судија: Станишић (Бачка Паланка), стрелци: Тројановић у 7, Ралевић у 8. и Мрђан у 92. за Кулпин, а Гуглета у 2. минуту за Раднички.  Жути картони: Валентик (Кулпин), Новаковић, Ћеран, Малацко (Раднички).

КУЛПИН: Попин, Ралевић, Балиновић, Валенти, Икрашев, Кнежевић, Мрђан, Тројановић, Бокан (Николић), Грујић, Тривуновић.

РАДНИЧКИ: Игњатовић, Панић, Н. Стојановић, А: Стојановић, Новаковић, Влајић, Ћеран, Цветковић, Трифуновић, Малацко (Филиповић), Гуглета.

Кулпинци су се на најлепши могући начин опростили од верних навијача, који су бакљадом испратили играче који су пред освајањем првог места у Сомборској лиги. Вoђен је одличан меч против Ратковчана који су повели већ у 2. минуту преко Гоглoте, да би домаћин преокренуо резултат за само шест минута.  До краја сусрета вoђена је велика борба, да би Кулпинци голом Мрђана у финишу решили све дилеме.

С. Јовин

ЧСК Пивара – Будућност (М) 2:1 (2:0)

ЧЕЛАРЕВО: Стадион ЧСК ПИваре, гледалаца: 100, судија: Бранка Стојановић (Кула), стрелци: Мирић у 12. и Лабус у 30. за ЧСК Пивару, а Лазаревић у 55. минуту за Будућност, жути картони: Шовен (ЧСК Пивара), а Н. Бошњак(Будућност).

ЧСК ПИВАРА: М. Танкосић, Ђумић, Мирић, Лабус (М. Марковић), Вулевић, Ерак (Кецман), М. Илеш (Мајсторовић), Д. Илеш (Јелечанин), Миланов, Јованић, Шовен.

БУДУЋНОСТ (М): Д. Бојанић, Марио Гајдобрански, Проле, Д. Марковић, Миодраг Буквић, Лазаревић(Дукић), Јевтић, Зељко, Меселџија, Н. Бошњак, В. Поповић.

Створили су фудбалери домаћег тима недостижну предност, у првом полувремену. А, у другом делу утакмице, Младеновљани заустављени су на корак од изјаднечања.

Ђ.  Шт.

Полет – Крила Крајине 3:2 (1:2)

КАРАВУКОВО: Стадион “Златомир Стевановић Злаја”, гледалаца 250, судија: Анђела Зељковић (Црвеника), стрелци: Спасић у 6. и 55. и Гојић у 80. за Полет, а Будисављевић у 15. и Вујић у 37. минуту за Крила Крајине. Жути картони: Крстић, Р. Миленковић, М. Стошић (Полет).

ПОЛЕТ: Крстић, Р. Миленковић, Веселиновић, Спасић, М. Стошић, Гојић, Н. Миленковић, А. Стошић, Цветковић (Млаиновић), Гостовић, Алексић (Стаменковић).

КРИЛА КРАЈИНЕ: Сивчић, Ђокић (Трифуновић), Јовановић, Вјештица, Радић (Цивчић), Лучар, Радивојевић (Малетин), Вујић, Шикман, Будисављевић (Зелинчевић), Краљ.

Након резултатског преокрета Карвуковчани су стигли до драгоцене победе. Јунак меча са два поготка био је омалени Илија Спасић. Могли су домаћи постићи још који погодак до краја меча, али је мрежа Сивчића остала нетакнута.

С. Јовин

Борац (О) – Русин 3:3 (2:1)

ОБРОВАЦ: Игралиште Борца, гледалаца 300, судија: Г. Јанковић (Сомбор), стрелци: Радивојков у 16. Станишић у 31. и Гајић у 75. за Борац, а Сушић у 45. и 68. и Јовановић у 95. минуту за Русин. Жути картони: Клисарић, Ковачевић, Гајић, Станишић (Борац), Дома (Русина). Црвени картони: Клисарић, Ковачевић (Борац).

БОРАЦ: Клисарић 7, Ћосић 7 (Ђукић), Гламочанин 7, Ковачевић 7, Вјетровић 7, Солдат 7, Миловац 7, Гајић 8, Радивојков 8, Станишић 8, Вулић 7.

РУСИН: Нађ 7, Тома 7 (Иличић 7), Холик 7, Кочиш 7, Павловић 7, Хрнчар, Маројевић 7 (Чернок), Божовић 7, Сушић 8, Сајанковић 7, Чапко 7, Јовановић 8.

Коректну утакмицу покварио је  судија Јанковић својим неразумним одлукама. Домаћи су били бољи и већ после пола сата игре повели са 2:0, а онда све узима у своје руке несигурни судија Горан Јанковић, који је без разлога кажњавао играче Борца. Уз то, чак три пута је судио пенале за госте.

            Б. Гајић

Будућност (Г) – БСК 4:1 (2:1)

ГЛОЖАН: Игралиште Будућности, гледалаца: 300, судија: Н. Кузмановић (Оџаци), стрелци: Тасић у 17. и у 59. Адамек у 25. и В. Хрњез у 87. за Будућност, а Ћурчија у 36.минуту за БСК, жути картон: Ј. Кораћ (БСК).

БУДУЋНОСТ (Г): Ђ. Крндија, Леђанац (Топољски), Срнка, Адамек (Захорец),  Кућенић, Тасић, Немет, Жембери, Семартонски (Сикирић), Медић (Инђић), В. Хрњез.

БСК: Д. Лагунџин, Вејновић (М. Кораћ), Зеленовић, Божић, Радаковић, Ђурђевић, Д. Бељански (Теслић), Ћурчија, Ј. Кораћ, С. Станковић, Илић (Дивјак).

Већи посед лопте имали су фудбалери домаће екипе. На тај начин, Гложанци стигли су до убедљивог тријумфа.

Ђ. Шт.

Кула – Црвенка 3:7 (0:4)

КУЛА: Игралиште на Гедеру, гледалаца 150. Судија: Цвјетићанин (Сомбор). Стрелци: Стојчић у 47. (из пенала), Гачевић у 75. и Ачански у 90. за Кулу, а М. Суботић у 8, 38, 42. и 78. минуту, Бабић у 14. и 80. и Калезић у 89. за Црвенку. Жути картони: Марковић, Гачевић и Ћовин ( Кула).

КУЛА: Стојчић 6, Савић 6, Марковић 6, Кулић 6, Лицембергер 6, Анђелковић 6, Степанов 6, Фуртула 6, Гачевић 6, Ачански 6 и Ћовин 6.

ЦРВЕНКА: Гостовић 7 ( од 75. Вучендић -), Ивић 7, Бабић 8, Шакић 7(од 85. Калезић -), М. Суботић 9, Кнежевић 7 (од 45. Шомођи 7), Максимовић 7, Ј. Суботић 7, Бошковић 7, Зелић 8 и Мишковић 7.

У општинском дербију одиграном у Кули, некадашњи прволигаш Црвенка је ослабљеној Кули „спаковала“ седам лаких комада, осигурала опстанак, а домаћина упутила у нижи ранг такмичења. Највећи проблем домаћину представљала је чињеница да је голман Радуловић морао да паузира због картона, те га је на голу заменио играч Стојчић и тај хендикеп екипа Црвенке, предвођена искусним капитеном Миланом Суботићем је знала да искористи.

Комшијски дуел је био одлучен већ у првом полувремену које су Црвенчани решили у своју корист са 4:0.

            Ђ. Бојанић

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here