ЧСК Пивара са новим играчким кадром у ужој конкуренцији за трон ПФЛ Сомбор

Пуно нових имена, амбиције старе - улазак у виши ранг

Фудбалски клуб ЧСК Пивара из Челарева улази у пролећни део првенства Подручне фудбалске лиге „Сомбор“ са новим и провереним снагама.


Након што су у јесењем делу заузели 4. место (пет бодова заостатка у односу на јесењег лидера Хајдукa из Стапара и другопласираног Русина из Руског Крстура), освојивши 32 бода (10 победа, 2 ремија и 3 пораза), популарни „Лавови“ улазе у нову полусезону са идентичним амбицијама а то је напад на трон ПФЛ Сомбор.

Тренер Владо Каракаш напустио је тим након годину дана проведених на клупи ЧСК-а. ЧСК је у том периоду имао импресивне бројке, али су нажалост испали у пети ранг у ком се сад такмиче. Са њим клупу је напустио и његов помоћник Синиша Чубрило.

Командну палицу преузео је легенда клуба, дугогодишњи играч, капитен и спортски радник Мирослав Павловић који ће својим искуством покушати да и даље овај млад тим усмери на прави колосек.

Бурна је била зимска пијаца за ЧСК

Током јануара и прве недеље фебруара, управа је имала пуне руке посла. Ређали су се одласци након растанка са шефом струке: Душан Немет (Будућност Гложан), Александар Сиљановски (Шајкаш 1908 – Ковиљ), Небојша Загорчић (Шајкаш 1908 – Ковиљ), Никола Загорчић, Никола Панић (Будућност – Гложан), Вања Сарачевић (Будућност – Гложан), Мартин Семартонски (Будућност – Гложан), Драган Ћулибрк (ОФК Бачка – Бачка Паланка) и Марко Гајдобрански.

ЧСК је успео да се тргне и почетком месеца фебруара успео да се стабилизује и доведе адекватне замене. Дошли су следећи играчи: Александар Јованић (повратник), Вукашин Пилиповић (повратник), Стефан Милошевић (Јединство – Мали Зворник), Стефан Малешевић (Војводина – Нерадин), Стефан Тијанић (Рудар – Брасина), Срето Гарвиловић (Ветерник), Реља Рајшп (Крила Крајине), Бојан Чакар (Дрина – Батар).

Одиграна је једна припремна утакмица у Челареву, противник је био Соко из Нове Гајдобре, а резултат те утакмице био је 1:2 за госте.

За среду 15. фебруар планирана је утакмица против Бачке из Бегеча, у суботу 18. фебруара против Будућности из Младенова, а за суботу 25. фебруара против Војводине из Товаришева. Све утакмице се играју на терену у Челареву.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here