Ирена Грујанић је шампионка Балкана

Сјајне вести стижу из Истанбула. Ирена Грујанић, чланица Карате Академије Бушидо, освојила је прво место у конкуренцији ката код девојчица од 13 година, на 28. Првенству Балкана за децу које се одржава у Истанбулу од 31. маја до 2 јуна 2024. године.


До титуле првака Балкана Ирена је стигла после шест борби. У првом колу била је боља од Есмагул ИСТЕК из Турске. Затим је у другом колу победила Деyу ИВАНОВУ из Бугарске, да би у осмини финала била боља и од Пауле СВИГЛИН из Хрватске. У четвртфиналу Ирена је победила Мају-Мари ПИСНИК из Словеније, а у полуфиналу Мелиху Нур БИРДАЛ из Турске.

У финалу се састала са Словенком Заном Јершић и одлуком судија победила је максималним резултатом 5:0 којим је побеђивала и све своје противнице на путу до финала. На тај начин Ирена се реванширала Словенки за пораз у прошлогодишњем финалу.

Ирена Грујанић је ученица ВИ разреда ОШ „Јован Јовановић Змај“ из Сремске Митровице и у наша Академију је дошла у септембру 2023. године жељна нових знања. На путу до злата на Балканском шампионату требало је доста одрицања. Сама чињеница да редовно путује из Сремске Митровице до Бачке Паланке на тренинге довољно говори на колика је одрицања спремна, и она и њени родитељи.

Поседује изузетан таленат који би тек у наредним годинама требао да дође до изражаја. Ово злато је само степеница до наредних успеха које сви прижељкујемо. Овом приликом захваљујемо Карате Савезу Војводине и Карате Федерацији Србије који су веровали у Ирену и подржали њен таленат.
-Данас је на Балканском првенству наступила и наша друга представница – Мирјана УРОШЕВИЋ. У конкуренцији ката код девојчица од 11 година Мирјана је у првом колу победила представницу Босне и Херцеговине Нађу БЕШИЋ. Нажалост Мирјана је заустављена у другом колу где ју је поразила Сара ТОМАНОВИЋ из Црне Горе. И Мирјана поседује изузетан таленат и само од њеног рада и посвећености зависи колико ће напредовати у наредним годинама. Мирјана на овом првенству има још један наступ сутра у оквиру ката тима репрезентације Србије и постоји реална могућност да се и она врати са медаљом са овог Балканског шампионата, наводе из ове Карате Академије.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here