Александар Бошков сениорски вицешампион Србије

"Надамо се да се Александар неће ту зауставити и да од њега тек можемо очекивати велике резултате"

264
Извор: Карате академија Бушидо

У недељу (14.04.) у Чачку је одржано сениорско Првенство Србије на којем су Карате академију „Бушидо“ представљали Александар Бошков и Дуња Ступар.


На овом такмичењу Александар Бошков је направио велики успех освојивши сребрну медаљу. Ово је за младог Бошкова било већ треће сениорско првенство Србије, а први пут се са својих 18. година нашао у финалу где је поражен од знатно искуснијег и у овом тренутку нашег најбољег каташа Србије – Уроша Суботе (КК Скипер, Београд).

У првом колу Александар је био слободан, док је у другом колу радио против Дамјана Милисављевића из КК Драгачево, Гуча и врло сигурним наступом изборио пласман у четвртфинале. Тамо га је чекао Урош Милашиновић из КК Киндер, Београд. Био је то окршај два одлична млада каташа којима се предвиђа сјајна каријера. И поред тога што је Урош имао одличан наступ, Александар је показао зашто је тренутно најбољи млађи сениор Србије. Имао је сјајан и убедљив наступ и остварио је сигуран пласман у полуфинале. Већ улазак у полуфинале за њега је био велики успех. Али његови наступи су говорили да може да направи корак даље.

У полуфиналу га је чекао Саво Скитња из КК Борац, Чачак, најискуснији такмичар на јучерашњем првенству, такмичар који је има сјајну каријеру и који је освојио прегршт медаља на првенству Србије. Међутим, Александар је у овом мечу показао сав свој таленат и фантастичним наступом изборио финале. У финалу га је сачекао наш најбољи каташ Урош Субота који није дозволио изненађење. Без обзира на пораз, Александар је у финалу имао сјајан наступ, можда и најбољи на овом такмичењу, и показао је да његово време тек долази. Напорни тренинзи, изузетна посвећеност, велика одрицања и констатно померање граница коначно су се исплатили.

„Надамо се да се Александар неће ту зауставити и да од њега тек можемо очекивати велике резултате. За сада ћемо забележити да је ово његов највећи успех“, наводе из Карате академије „Бушидо“.

На овом сениорском првенству Србије наступила је и Дуња Ступар. Заустављена је у четвртфиналу. С обзиром да је Дуња дуже била повређена и да је тек ове недеље почела са интензивним тренинзима ово је за њу био добар пласман.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here