Пола корака их делило од Друге лиге

Куглаши Дунава, у протеклој сезони заузели друго место

Протеклу такмичарску сезону у Првој војвођанској лиги, куглаши бачкопаланачког Дунава окончали су на другом месту. Прво место припало је екипи зрењанинског Баната. Као другопласирана екипа, Бачкопаланчани су одиграли бараж – меч за попуну Друге лиге. Међутим, у одмеравању снага нису успели да савладају Срем из Сремске Митровице, па ће и наредне такмичарске сезоне бити чланови Прве војвођанске лиге.

Треба одмах рећи, да је освајање другог места на крају сезоне, био прави подвиг, јер су Бачкопаланчани због неусловне куглане у Бачкој Паланци, све мечеве играли као гости. Тачније, када су били домаћини, своје ривале су угостили у врбашкој куглани.

Због иступања једне екипе из такмичења, одигран је мањи број мечева него што је на старту сезоне било планирано. Када је регуларни део првенства био завршен, нашли смо се на другом месту, одмах иза екипе Баната из Зрењанина. Као другопласирани састав на табели, одиграли смо меч баража за попуну Друге лиге. У Апатину, на неутралном терену.

Укрстили смо копља са Сремом из Сремске Митровице. Овај меч, припао је потпуно заслужено Сремскомитровчанима. Да је наша екипа, своје првенствене сусрете као домаћин играла у Бачкој Паланци, убеђен сам да би на крају сезоне била прва на табели, и директно се пласирала у Другу лигу. Протеклу сезону одиграли смо баш добро, и права је штета што на њеном крају, нисмо успели да се домогнемо вишег ранга. Минула првенствена трка за бодове одвијала се у два дела, од половине септембра до половине децембра, односно, од половине јануара, до краја марта. Меч баража, одигран је почетком априла. Екипа Дунава је тренутно на паузи, и поново ће се окупити половином септембра. Надам се, да ћемо од наредне такмичарске сезоне мечеве као домаћини играти у нашој сали – каже за БАП вести, Ђорђе Божин, члан управе клуба и такмичар бачкопаланачког Дунава.

Вреди на крају истаћи, да је рад клуба у минулој сезони помогао бачкопаланаки АМК Бачка, донацијом дресова.

За Дунав су у протеклој сезони наступали: Марко Бешка, Андрија Бисага, Стеван Тури, Страхиња Божин, Јанко Валентик, Јован Дрисингер, Милан Лековић, Немања Божин, Златко Сарачевић, Ђорђе Божин. Нешто бољи од осталих, био је Марко Бешка, али похвале заслужују и остали чланови  екипе који су вредно тренирајући, били пред вратима Друге лиге.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here