Јединствене идеје за ускршњу декорацију (ФОТО)

Како украсити своју кућу за Ускрс уз помоћ најлепших идеја

Фото: napravisam.rs

Постоји мноштво сјајних и забавних идеја за декорацију које можете да урадите сами или са својом породицом. Ускршњи празник је одличан разлог да се породица окупи и разлог да се придруже забави.


Све домаћице традиционално размишљају о разним опцијама за израду менија, фокусирајући се на кување и уређење куће. Традиција је углавном повезана са ускршњим јајима и гранчицама врбе за овај значајан дан, иако постоји читава индустрија ускршњег декора, од салвета са свечаним симболима до специјалних венаца за улазна врата.

Наше јединствене идеје за ускршње празнике додаће нешто посебно вашем дому, од шарених јаја и зечева до верских симбола. Имате могућност да украсите свој дом готовим решењима или креативним „уради сам“ рукотворинама. Готови украси су најчешће скупи, увек постоји опција да их направите сами. Све што је потребно су посебни креативни украсни додаци за оно што већ имате у кући и мало маште.

Ево неколико идеја које ће вам помоћи да започнете овај Ускрс. Понудићемо вам најједноставније и најјефтиније идеје за декорацију. Инспиришите се лепотом!

Декорација ускршњих јаја

Фарбана ускршња јаја су традиционални симболи Ускрса. Осликана су у различитим бојама различитим техникама и украшена разним шарама и мотивима, а постављају на украсне тањире или у корпе украшене тракама и папиром за умотавање. Љуске од јаја се такође користе за шик декор – као свец́е, за ускршње дрво и слично, главна ствар је да не спутавате своју машту. За ускршњу декорацију се користе и свеће, порцеланске фигурице, дрвени и други материјали у облику јаја.

Ускршњи цветни аранжмани

Цвеће је најбољи украс за сваки празник, никад га није превише. Ништа не каже „ново“ као аранжмани од свежег пролећног цвећа. Са пролећем, нежна јагорчевина ће одмах испунити кућу празничним расположењем. Корпе са сезонским цветовима су диван додатак ускршњој трпези. Оно ће испунити кућу празничним расположењем стварајући пролећну атмосферу. Ставите их било где – на сто, свуда по кући, где год желите. Цветни аранжмани су посебно важни у ускршњем декору јер употпуњују остале елементе декорације.

Ускршњи венци на вратима

Декорација ускршњих венаца је у задње време доста популарна. Ускршњи венац не делује превише необично, јер смо од раније упознати са божићним венцима на унутрашњим и улазним вратима. Једина разлика је у томе што се састоји од ускршњих симбола. Венци се могу поставити на улазна врата за добродошлицу гостима, на унутрашња врата, камину или једноставно на кваке или као средишњи део ускршњег стола, као и на наслонима столица.

Ускршње корпе

Ускршње корпе служе као декорација за дом. А украшавање ускршње корпе ускршњим симболима постала је лепа традиција многих породица. Додајте ускршње симболе у ​​корпу и уз мало маште претвориће се у празнично ремек-дело или у дивни поклон за породицу и пријатеље. Сваке сезоне се осмишљавају нови начини украшавања корпе за Ускрс. Ускршња корпа може бити украшена тракама, цвећем, ускршњим биљкама и ускршњим фигурицама.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here