Велики успех за младог Алексу

Високо 3. место на Државном такмичењу из информатике и рачунарства

Фото: Бап вести

БАЧКА ПАЛАНКА – Сведоци смо да је наш град богат изузетно талентованом децом у различитим областима попут спорта, науке и уметности. Међу њима се нашао и главни лик у нашој данашњој причи, млади Алекса Панин.


Алекса Панин је ученик 8. разреда ОШ „Свети Сава“ у Бачкој Паланци. Овај мултиталентовани дечак је прошле године завршио и ШОМО „Стеван Христић“ у којој је остварио велики успех, освојивши 1. место на републичком и међународном такмичењу из теорије музике. Међутим, повод нашег разговора са њим није била ни музичка школа ни његов одличан успех у ОШ „Свети Сава“, јер је за Алексу то је све потпуно природно.

Оно што овог дечака издваја од осталих, јесте његов велики успех на Државном такмичењу из информатике и рачунарства. На овом такмичењу Алекса је освојио 3. место и на тај начин се пласирао на јуниорску Српску информатичку Олимпијаду.

„Пут до Државног такмичења није био једноставан. Морао сам да прођем два круга квалификационог такмичења – Општинско такмичење на коме сам освојио 1. место, као и Окружно такмичење на коме сам заузео 2. место“, каже за портал БАП ВЕСТИ Алекса Панин, једини представник своје генерације у овој области из целе бачкопаланачке општине.

Прва знања из области програмирања, Алекса је почео да стиче када је био четврти разред у једној бачкопаланачкој приватној школи. Да његово занимање за ову област не јењава сведоче и горе поменути резултати.

„Пошто ме ове године чека упис у средњу школу, помислио сам да је такмичење у програмирању добар начин да се испробам на том пољу и проверим да ли је то пут којим бих могао да наставим своје школовање. Ову идеју је подржао и мој наставник информатике, Павле Сешић“, каже за наш портал Алекса Панин.

Алекса док вредно учи и ради

Талентован, вредан и радан

„Ову генерацију осмих разреда сам добио на почетку школске године. Алекса је талентован, вредан и радан, па не чуди овај његов резултат. На коначној ранг листи, места пре њега заузимају ученици основних школа који уче при средњим школама, што подразумева усмеренији рад из ове области, па је Алексин успех тиме већи. За овај успех највише је заслужан сам Алекса, јер је веома предан раду и не одустаје док не оствари свој циљ“, каже за портал БАП ВЕСТИ Алексин наставник, Павле Сешић и додаје да верује у Алексин одличан успех и у будућности.

„Било је потребно много рада и самосталног вежбања, пошто су задаци за сваки следећи круг такмичења све тежи. Веома сам поносан на резултате које сам постигао на такмичењима до сада, јер се сав уложен труд исплатио. Надам се да ћу имати успеха и на информатичкој Олимпијади“, каже Алекса Панин.

Алексу очекује пријемни испит за упис у средњу школу, као и јуниорска Српска информатичка Олимпијада, која ће се одржати 26. маја у Београду. Редакција портала БАП ВЕСТИ Алекси жели пуно успеха у наредном периоду.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here