За Ускрс знатно топлије него претходних дана

Промењиво време са дужим сунчаним интервалима

Фото: Милош Родић

У Србији данас претежно облачно, местимично са кишом и локалним пљусковима, који ће на истоку и југу понегде бити праћени и грмљавином. Ујутру на северу, а после подне и у осталим крајевима престанак падавина и делимично разведравање. Ветар слаб и умерен, у планинским пределима повремено и јак западни и северозападни.


Најнижа температура од 9 до 12, а највиша од 17 степени на југу и југоистоку Србије до 24 степена у Неготинској Крајини и на северозападу Војводине. Због локалне појаве грмљавине и количине падавина веће од 10 л/м² у периоду до 3 часа, на снази ће бити жути метео-аларм.

У недељу, на Ускрс, променљиво облачно и топлије са дужим сунчаним интервалима, а после подне у брдско-планинским пределима тек понегде се очекује краткотрајна киша или пљусак. Ветар слаб до умерен, јужних праваца. Најнижа температура од 7 до 13, а највиша од 20 до 27 степени.

У понедељак променљиво облачно и топло са дужим сунчаним интервалима, а после подне у брдско-планинским пределима тек понегде се очекује краткотрајна киша или пљусак. Ветар слаб и умерен, западни и југозападни. Најнижа температура од 8 до 15, а највиша од 23 до 27 степени.

У уторак променљиво облачно и топло, од средине дана са локалном појавом кише и пљускова са грмљавином. Ветар слаб и умерен, западни и југозападни, увече на северу северозападни.
Најнижа температура од 9 до 16, а највиша од 24 до 27 степени. Због локалне појаве грмљавине поново ће на снази бити жути метео-аларм.

Према прогнози за период од 8. до 12. маја, биће променљиво и нестабилно са чешћом појавом кише и локалних пљускова са грмљавином, док ће дневна температура бити у паду.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here