Идеје за фарбање и украшавање јаја одличне и за малу децу

Ево неких од начина за фарбање и украшавање јаја одличних чак и за малу децу

Фарбање јаја је за децу једна од најзанимљивијих ускршњих активности. Иако су најмања деца често изостављена у овим активностима да не би правила неред, препоручујемо да урадите управо супротно. Укључите их у ову забаву тако што ћете обезбедити простор са мушемом, користити рукавице и изабрати пројекте адекватне њиховом узрасту.


Ево неких од начина за фарбање и украшавање јаја одличних чак и за малу децу:

Са тачкастим неон налепницама

Нађите неон или дречаве тачкасте налепнице и лепите их заједно са децом. Дајте им идеју на који начин да их лепе како би им било лакше. Пример са слике ће вас дефинитивно инспирисати.

ФОТО: designimprovised.com

Са ситним налепницама

Ево још једног начина фарбања јаја са налепницама. Изаберите више ситнијих налепница различитих облика. Залепите пар комада на јаја и затим фарбајте јаја. Када се офарбају и мало просуше скините налепнице. Након тога можете поново и у другу боју умочити јаје ако хоћете да у боји буде и део где је била налепница.

ФОТО: creativeconnectionsforkids.com

Са washi траком

Исецкајте wаshi траку као што је приказано на слици и залепите је око јаја. Можете и облепити цело јаје траком или исецкати траку на мање комадиће и затим њих неколико залепити.

ФОТО: lovelyindeed.com

Фарбање у кеси

Ево једне идеје за оне најмање. Убаците боју у кесу и затворите је. Дајте детету да размазује боју, а да уопште не упрља руке! Феноменално ће се забавити.

ФОТО: who-arted.com

Са отисцима прстију

Дајте детету да бојом остави своје отиске прстију на јајету, а ви након тога додајте неке елементе и оживите тај отисак на најбољи могући начин.

ФОТО: craftymorning.com

Са пеном за бријање

У пену за бријање додајте боју за јаја и затим чачкалицом или сламчицом прошарајте пену. Уваљајте јаје у прошарану пену, оставите да мало да одстоји и затим га обришите.

ФОТО: craftymorning.com

Разливање боје

Ишарајте јаја (собне температуре) јаким постојаним маркерима. Што више ишарате, ефекат ће бити бољи. Пипетом или шприцем нанесите алкохол и разлијте боју. Користите рукавице како бисте избегли да се умажете.

ФОТО: housingaforest.com

Напомена: Када корисрите нејестиве боје не препоручујемо да та јаја једете, већ их користите искључиво за декорацију.

Шаре од гумице

Довољно је да ставите гумице на јаја пре фарбања како бисте направили ове лепе шаре. Накнадно можете јаје поново ставити у неку другу боју како би и шаре биле обојене.

ФОТО: nikkisstudio.blogspot.rs

Пом пом лоптице

Једноставно украсите јаје уз помоћ ових пом пом лоптица. Бирајте најситније како бисте могли више њих да ставите и да буде ефектније.

ФОТО: asubtlerevelry.com

1 коментар

  1. Ma,daaaaaa, Privedite decu crkvi, to crkva i ‘oće… Infekcija crkvenim debilizmom… Napred, u svetliju budućnost… s crkvom… Alo, narode, jeste li vi normalni?!?!?

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here