Млади кајакаши Таркета на Мајском купу у Новом Саду

5 медаља од чега 2 златне, 2 сребрне и 1 бронзана.

НОВИ САД – У суботу (27.04.) одржан је 37. Мајски куп Новог Сада. Трке су веслане на Шодрошу са малим изменама у односу на предходне године, због изградње моста. До сада се на овом Купу увек веслало на дисанцама од 200м и 1200м, али ове године одржавање регате је било упитно, баш због горе наведеног разлога, стога је одлучено да се трке веслају на деоници од 1300м и то само трке у кајаку једноседу.

На „Мајском купу“ учествовало је 18 клубова, међу којима и кајак кану клуб „Tarkett“. Освојено је укупно 5 медаља од чега 2 златне, 2 сребрне и 1 бронзана. „Tarkett“ је на ово такмичење повео највише деце узраста од 7-12 година, па је у овом узрасту освојено и највише медаља.

У најмлађој категорији дечака рођених 2015. године златну медаљу освојио је Бељански Лука, у истој категорији у трци најмлађих девојчица такође златну медаљу освојила је и Карановић Маша. У категорији дечака рођених 2013. године, до сребра је довеслао Карановић Лука. У трци девојчица рођених 2012. године, трећепласирана је била Калајић Лана, која је освојила бронзану медаљу. У трци пионира, дечака рођених 2010. и 2011. године, учествовало је укупно 19 такмичара, а такмичар „Tarkett“-а Драгосављевић Милан освојио је сребрну медаљу.

Још једна регата је успешно завршена, а кајакаши вредно настављају са припремом за остатак сезоне.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here