Најмлађи такмичари „Бушида“ потврдили класу на Првенству Србије

Фото: Карате академија Бушидо

Током викенда у Младеновцу одржано је Првенство Србије за полетарце, пионире и наде у катама на којем је публика могла да види будућност српског каратеа. Од укупно осам такмичара Карате академије „Бушидо“ њих пет се окитило медаљама.


Најуспешнија је била Ирена Грујанић која је освојила злато у апсолутној категорији наде 2011. годиште. На овом првенству потврдила је да је у изванредној форми и да јој тренутно нема премца у Србији. Од како је дошла у Карате академију „Бушидо“, пре осам месеци, из такмичења у такмичење показује свој раскошни таленат. У том периоду освојила је импресивних осам златних медаља са свих највећих такмичења у Србији у свом годишту.

Мирјана Урошевић освојила је бронзану медаљу у апсолутној категорији пионирки 2013 годиште. Освојила је сребро на Првенству Војводине и сада јој је за длаку измакло финале и борба за највиши пласман. Мирјана је већ дуги низ година одличан такмичар и њен таленат тек треба да дође до изражаја. Важно је да је нијансе деле од највишег пласмана.

Својим сјајним резултатима Ирена и Мирјана су потенцијални кандидати да буду чланови репрезентације Србије на предстојећем Првенству Балкана за децу које ће се одржати у Истанбулу од 31. маја до 6. јуна. Јована Томановић је наступила у апсолутној категорији наде 2011. годиште и остварила је пласман на седмо место.

Вредан резултат остварила је и Миа Мирковић. Девојчица из Товаришева данас је успела да освоји златну медаљу на Првенству Србије у конкуренцији пионирки 2014. годиште (Е класа).

Најмлађи такмичари Ивона Башић (2015), Лара Хашка (2016), Алекса Стефановић (2017) и Стефан Баланго (2017) приредили су лепо изненађење. Иако се Лара и Ивона нису окитиле медаљама оставиле су сјајан утисак. Видело се да ће врло брзо бити конкурентне на нивоу Србије.

Иако су Стефан и Алекса 2017. годиште, такмичили су се у категорији полетараца 2016. годиште и млађи (Е класа) и обојица су успели да освоје медаље – Стефан сребро, а Алекса бронзу. Годину дана у овом узрасту је огромна разлика.

„Иако медаље са такмичења за наше полазнике представљају адекватне награде и признање за уложени труд и рад на тренинзима, за нас који водимо Академију, оне нису биле примарни циљ. За нас је било много важније да видимо у ком правцу иде наша Академија и да ли је методологија рада у њој довољно добра, толико да наши такмичари достигну врхунски ниво извођења. Показало се да смо на добром путу, јер су управо наши најмлађи полазници показали да и на највишем рангу такмичења у нашој држави у огромној конкуренцији могу да направе врхунски резултат. Верујемо да ће се о њиховим успесима још много причати. Браво децо и само напред. Наши такмичари наступили су у пратњи тренера Ивана Куневског и Бојане Младежић“, наводе из Карате академије „Бушидо“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here