Спортске игре младих у Бачкој Паланци

Спортске игре младих (СИМ) одржавају се 31.05.2023. у Бачкој Паланци. Спортске игре младих су највећи спортски пројекат за децу у Европи и 2023. године слави своју 10. рођендану док наш град има други пут част да буде домаћин највећем спортском каравану у Европи.


Свечано отварање обавиће се на платоу у центру нашег града са почетком у 10 часова, док ће наше шеталиште бити претворено у спортске полигоне, терене и атлетске стазе.

У току дана, наши најмлађи суграђани такмичиће се у:

  • Фудбалу (Coca-cola купу) девојчице и дечаци узраста 2007. и младићи
  • Мали фудбал купу девојчице и дечаци узраста 2012. и младићи
  • Уличној кошарци, баскету 3х3 девојчице и дечаци узраста 2007. и младићи

Фудбал и баскет се одржавају на рекреационом центру Тиквара.

Атлетика (трка на 60м) девојчице и дечаци смештени су у две категорије 2012. и младићи и 2014. и младићи.

Између две ватре, девојчице и дечаци који играју у миксу, 3 девојчице и 3 дечака у екипи.

Атлетика и турнир између две ватре одржаће се у центру града у затвореној пешачкој зони од ТШ „9. мај“ до градске поште.

Победници у свим дисциплинама пласирају се на регионално такмичење на коме ће победници остварити право учешћа на државном првенству, док победници државног првенства стичуправо на одлазак финалног турнира, који се традиционално одржава у Сплиту, граду оснивачу овог пројекта.

Ово је велики спортски догађај за наш град и позивамо сву нашу децу да се придруже и уживају у овом фестивалу спорта и пријатељства. Свечано отварање започиње у 10 сати на платоу у центру града, где ће бити изведен разнолики програм и презентација свих учесника. Шеталиште ће бити претворено у спортске полигоне, терене за фудбал и кошарку, као и атлетске стазе.

Фудбалски турнири за девојчице и дечаке узраста 2007. и младиће, као и мали фудбалски турнири за девојчице и дечаке узраста 2012. и младиће, одржаће се на рекреационом центру Тиквара. Овде ће наши најмлађи спортисти имати прилику да покажу своје фудбалске вештине и боре се за титулу шампиона.

Улична кошарка и баскет 3х3 биће организовани за девојчице и дечаке узраста 2007. и младиће. Ово је динамичан и забаван начин да се испољи тимски дух и спортско надметање.

Атлетске трке на 60м одржаће се за девојчице и дечаке у две категорије, 2012. и младиће, и 2014. и младиће. Нека наша деца показаћу своју брзину и издржљивост у овим узбудљивим тркама.

Између две ватре, девојчице и дечаци играју у миксу, са тимовима који садрже 3 девојчице и 3 дечака. Овај турнир промовише тимски дух, са циљем унапређења сарадње и уживања у спорту без разлика пола.

Сви победници у различитим дисциплинама имају прилику да се пласирају на регионално такмичење, где ће имати шансу да се суоче са најбољим младим спортистима из других градова. Онда, победници регионалног такмичења стичу право да представљају нашу област на државном првенству. Ово је велика привилегија и прилика за нашу децу да се покажу на националном нивоу и можда освоје престижну титулу државног шампиона.

По завршетку свих такмичења и проглашењу победника, прати нас још један велики моменат – финални турнир у Сплиту. Овде ће наши најбољи спортисти имати привилегију да се сусретну са вршњацима из других делова Европе и да се такмиче на највишем нивоу.

Погледајте како је било прошле године: 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here