Спортске игре за децу „Караван радости и пријатељства“

Свечано отварање манифестације обележиће паљење олимпијске бакље

666

БАЧКА ПАЛАНКА – Спортске игре младих су регионална платформа која се одржава као караван већ 8 година, а од ове године на мапи највећег спортског догађаја за децу у Европи је и Бачка Паланка


Манифестација ће се одржати у среду (01.06.), на платоу у центру града. Све је организовано као дечије олимпијске игре, које обухватају 16 спортских дисциплина и „zero waste“, односно мини предавање и еко полигон у ком учествују деца.

Свечано отварање манифестације „Караван радости и пријатељства“, у 10 часова, обележиће паљење олимпијске бакље, као и жреб за турнире и такмичења, а биће и гост изненађења.

Такмичења која су предвиђена на рекреационом центру Тиквара, односно на отвореним тренима су:

  • Уефа куп – мали фудбал за дечаке 2011. и млађи)
  • Кока кола куп – дечаци и девојчице 2008. годиште и млађи
  • Баскет 3×3 – дечаци и девојчице 2008. и млађи

У центру града, у улици Краља Петра Првог у пешачкој зони на атлетској стази која ће бити постављена, биће такмичење у атлетици, односно трка на 60 метара за девојчице и дечаке који ће бити подељени у две категорије 2011. и 2012. годиште, као и 2013. и 2014. годиште.

У истим узрасним категоријама и на истој локацији биће одржано и такмичење у игри између две ватре, а биће и „zero waste“, еко полигон као и Дунав осигурање штафета.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here