Monodrama „Žena sa kesom na glavi“

Pozorišnoj publici u Bačkoj Palanci, Čelarevu i Pivnicama sa autorskom monodramom „Žena sa kesom na glavi“ predstaviće se akademska glumica Dragana Bosnić, rođena Bačkopalančanka, koja živi i radi u Skoplju (Republika Makedonija). Dragana igra na scenama Dramskog teatra, Makedonskog Narodnog Teatra u Skoplju, zatim u Pozorištu u Kumanovu, i Narodnom Pozorištu u Velesu.

Autorski projekat „Žena sa kesom na glavi“ podržan je od grada Skoplja i Makedonskog Narodnog Pozorišta, kao projekat manjina u Republici Makedoniji. Monodrama je na srpskom jeziku.

Raspored odigravanja predstave:

Čelarevo

Dom kulture – petak (21.09) od 20 časova (u organizaciji Mesne zajednice Čelarevo). Ulaz 200 din.

Pivnice

Sala bioskopa – subota (22.09) od 20:30 časova (u organizaciji Amaterskog pozorišta Janka Čemana). Ulaz 200 din.

Bačka Palanka

Gradski bioskop – utorak (25.09) od 20 časova (u organizaciji Kulturnog centra Bačka Palanka). Ulaz 200 din.

Dragana Bosnić, monodrama: Žena sa kesom na glavi

O monodrami “Žena sa kesom na glavi”

„Zovem se Meri. Srednjih sam godina….da tako kažem… Doživela sam životni brodolom. Iza sebe imam dva braka, troje odgledane dece, dvadesetpetogodišnju karijeru, ”sređen život”. Prijatelji, rođendani, rodbina, ručkovi… izgledalo je kao da je sve u redu – i onda brodolom.

Ostala sam na ulici, bez posla, bez stana, bez novca, u inostranstvu, bez ikoga…

Bilo je skoro isto kao i nekad… u vreme čuda… Ali, gde su čuda nestala? I da li su moguća?“

Monodrama predstavlja metamorfozu savremene žene srednjeg doba. Duboka unutrašnja istina o podizanju iz blata, od smrti u život, sa ruba propasti do života u slobodi i pobedi.

Koliko je potrebno da čovek preživi i šta je to što je potrebno da se sa dna podigne?

Dinamična performans predstava u formi monodrame koja prikazuje unutrašnji razvoj i rast savremene žene posle životnog brodoloma, koja, uzdižući se, postaje svedok čuda i doživljava transormaciju, od poražene postaje pobednik. Proces duhovnog uzdizanja koji se preliva na sve aspekte njenog života. Priča koja počinje osobom koja je u bezizlaznoj situaciji a završava sa nadom, verom i ljubavlju koja se preliva na sve one koji su u blizini naše junakinje, koja, odolevajući postaje malo čudo savremenog sveta, ako čuda uopšte mogu biti mala ili velika.

Kasting – Dragana Bosnić: tekst, režija, izvođač.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here