Раванградским путем у историју – Вељко Петровић (1884-1967)

Са поносом представљамо наш документарни филм о Вељку Петровићу. Хвала свима који су дали допринос да се овај филм реализује.

Документарни филм о Вељку Петровићу је део серијала „27 знаменитих личности Војводине из области културе“.


Овај серијал редакција БАП ВЕСТИ реализује са намером да доприносе очувању вредности које су појединци оставили Србији и генерацијама пред собом.

Филм Раванградским путем у историју – Вељко Петровић (1884-1967) је потпомогнут од стране Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама кроз Конкурс за суфинансирање производње медијских садржаја из области јавног информисања у 2023. години.

Посебну захвалност одајемо академику Миру Вуксановићу, књижевнику Мухарему Баздуљу и глумици Драгани Боснић на учешћу и труду да овај филм представи лик и дело Вељка Петровића у светлу које он и заслужује. Захваљујемо се и сликару Миладину Зорићу на несебичној подршци у организацији реализације филма. Помогли су и Српска академија наука и уметности, Кућа легата, Градска библиотека „Карло Бијелицки“ из Сомбора и Народна библиотека „Вељко Петровић“ из Бачке Паланке.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here