Представа „Хајде да импровизујемо“ у Градском биоскопу

Садржај представе заснован је на низу вежби импровизације

БАЧКА ПАЛАНКА – У Градском биоскопу, 14. децембра у 20.00 часова, биће одиграна позоришна представа за одрасле „Хајде да импровизујемо!“ ауторски пројекат Срђана Ј. Карановића.


„Хајде да импровизујемо“ није представа настала по драмском тексту већ је њен садржај заснован на низу вежби импровизације. Импровизације су инстинктивне спонтане игре у којима учесници, попут деце, користе своју машту да би се играли и креирали шта год пожеле. Импровизације су начин да се сцене спонтано креирају. Све што глумци буду изводили на сцени настаће управо тог тренутка пред присутном публиком, без икакве претходне припреме.

Дијалог, причу, ликове и радњу заједничким ангажманом креираће сами учесници (глумци) кроз развијање импровизације. Аутор представе Срђан Ј. Карановић (модератор) ће по потреби публици објаснити механизме и принципе по којима одређена вежба импровизације настаје и развија се. У одређеним вежбама импровизације модератор ће позвати публику да глумцима предлаже почетне околности, односе између ликова или тему за сцену која би требало спонтано да настане. Док је у конвенционалном позоришту представа претходно припремљена и намењена да се само прикаже публици, у театру импровизације „представа“ настаје у садашњем тренутку, често уз учешће публике која преузима активну улогу „саиграча“ глумаца.

Играју: Јована Берић, Марта Богосављевић, Лука Грбић, Теодора Драгичевић, Адријана Ђорђевић, Ђорђе Кадијевић, Алекса Марковић, Никола Мијатовић, Ива Милановић и Мина Ненадовић. Цена улазнице 1.000 динара.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here