Дан школе „9. мај“ у сенци инцидента – Прослава отказана

Сви догађаји који су били планиране поводом Дана Техничке школе "9. мај" су отказани.

Данас, уместо славља и радости, Техничка школа „9. мај“ у Бачкој Паланци je завијена у тугу и забринутост након јучерашњег немилог догађаја. Бивши ученик ове школе, идентификован као Б.М., извршио је физички напад на професора С.З. током часа, наносећи му озбиљне телесне повреде.


Инцидент се догодио у среду, око 14 часова, и према незваничним информацијама, нападач, који тренутно похађа другу средњу школу у Бачкој Паланци, је приведен од стране локалне полиције.

Сви догађаји који су били планиране поводом Дана Техничке школе „9. мај“ су отказани, а данас се уместо прославе дан школе обележава у саосећању према професору који је претрпео напад.

Професор С.З. је јуче (08.05.) превезен у Ургентни центар ради даљег лечења, док су просветни радници у општини Бачка Паланка изразили дубоку забринутост и осуду због овог инцидента. Поводом овог инцидента обратила се и Унија синдиката просветних радника Србије и издала је саопштење у коме изразила велико незадовољство положајем професора у школама. Kако незванично сазнајемо, Унија планира протест поводом овог инцидента.

Овај догађај подсећа нас на важност безбедности и заштите у образовним установама, као и на неопходност заједничких напора у стварању сигурног и подржавајућег окружења за све ученике и запослене.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here