12. Сачијада у Новој Гајдобри – најава

До сада пријављено 86 екипа!

НОВА ГАЈДОБРА – Традиционална манифестација „Сач фест“, такмичење у спремању јагњетине под сачем, ове године одржаће се 19. маја у центру Нове Гајдобре. 


На манифестацију, која је крајем прошле године добила сертификат „Најбоље из Војводине“, до сад се већ пријавило 86 екипа које долазе из Аустрије, Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Србије. Пријаве нису завршене, трају до 30. априла, а све информације могу се добити на бројеве телефона 065/2762-095 (Стефан) и 064/299-42-43 (Рашо).

Учесници се окупљају између 09:00 и 10:00 часова, а званичан почетак припреме јагњетине под сачем заказан је за 12:00 часова. Проглашење најбољих планирано је за 17:00 часова. Као и претходних година, и ове, за најбоље су обезбеђене и вредне награде, као и медаље и пехари. Пита спремљена у великом сачу и ове године спремаће се за све учеснике и посетиоце, а сав приход од њене продаје биће преусмерен у хуманитарне сврхе. Неизоставан део Сачијаде свакако је културно-уметнички програм у извођењу КУД-а „Јован Дучић“ као и ђака ОШ „Алекса Шантић“.

Сач фест је једна од најбоље организованих и најпосећенијих манифестација на територији општине Бачка Паланка, стога и не чуде бројна признања која су до сад додељена УГ „Сач фест“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here