„Галетове бебе“ уједале и без зуба

Бачкопаланачки одбојкашки клуб "Time out", у априлу протекле године почео je са радом. Уследио је брз напредак.

Архива клуба

Један од најмлађих спортских клубова у бачкопаланачкој општини, је ОК „Time out“, који је почео са радом, 10. априла 2023. године. Клуб је основан са намером да буде школа одбојке, али да након неколико година рада формира такмичарску екипу.

На првом тренингу било је присутно тек шест девојчица. Како нисмо били чланови Спортског савеза општине, нисмо могли тренирати у спортској хали, па смо се снализили како смо знали и умели.

Међутим, то нас није поколебало, редили смо вредно, стрпљиво, а број играчица стално се увећавао. Када су се нашем клубу прикључиле три одбојкашице из других клубова, створени су услови за такмичење у оквиру кадетске лиге Војводине. Крајем септембра, екипа је у свом саставу имала четрнаест лиценцираних одбојкашица. Самим тим, били смо у могућности да се укључимо у нека турнирска такмичења. Били смо учесници фестивала одбојке који је одржан у Новом Саду. На овом такмичењу, стигли смо до четвртфинала, где нас је сачекао београдски Партизан, који нам није дозволио да се пласирамо у полуфинале.

Током играња у кадетској лиги, успели смо два пута да савладамо суперлигашку екипу Инђије. Број одбојкашица у клубу постаје све већи, па се у њему од априла месеца налази око 80 одбојкашица. С обзиром, на све већи број одбојкашица, повећали смо и број тренинга који се одржавају на неколико места, у СХ „Тиквара“, у фискултурној сали ОШ „Вук Караџић“ и сали у ОШ „Херој Пинки“. Екипа физичке припреме обавља у теретани бачкопаланачке спортске хале, уз присуство кондиционог тренера Јована Главаша. Наишли смо на пуно разумевање код Дамира Иванчића, када су у питању термини у теретани“ – каже Стевица Галић, тренер ОК „Time out“.

Клуб је потписао уговор о сарадњи са бачкопаланачким ОК „Меркур“, па би ускоро требало очекивати међусобну размену одбојкашица ова два клуба. Све што је постигнуто, постигнуто је, између осталог, уз помоћ локалне самоуправе, уз подршку пријатеља клуба, родитеља одбојкашица,  ССО Бачка Паланка, што у овом клубу стално истичу.

За кадетску екипу „Time out“-а, наступале су: Теодора Бојовић (2009), Николина Мичић (2008),  Теодора Влајков (2008), Миљана Биберџић (2008), Хелена Грубачић (2009), Јована Малешевић (2008), Тара Владић (2008), Милица Станимировић (2008), Неда Кузмановић (2008), Лана Ћулибрк (2007), Нађа Змијањац (2008), Миона Марчета (2010), Маја Марковић (2006), Софија Пилиповић (2008), Милица Ковач (2009), Марија Пушкар (2007) и Милица Видосављевић (2011).

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here