Празнични дани у служби хитне медицинске помоћи

Начелница СХМП др Славица Шарац: "У просеку сто пацијената у 24 сата"

Фото: БАП ВЕСТИ

БАЧКА ПАЛАНКА – Иако време празновања траје још данас, ми смо замолили начелницу бачкопаланачке СХМП, др Славицу Шарац, да нам укратко каже како су протекли предходни празнични дани у овој служби. Са којим тегобама су им се пацијетни јављали, као и колико је пацијената прошло кроз њихову службу предходних дана прочитајте у наставку текста.


Док је већина Бачкопаланчана била у празничном расположењу и имала прилику за предах од посла, они су као и увек вредно радили. Минулих дана, СХМП у Бачкој Паланци имала је пуне руке посла. Према речима начелнице др Славице Шарац, кроз ову службу је у просеку пролазило 100 пацијената за 24 сата.

„Што се тиче патологије за време празника, било је пуно пацијената који су нам се јавили због уједа крпеља, међу њима је био и велики број деце. Поред овога, било је пуно и хипертензивних криза, хроничних болесника попут асматичара код којих се стање погоршава услед промене времена. Поред ових пацијената било је и оних који су нам се обратили због повреда од ножа насталих услед спремања хране, као и повреда из саобраћајних незгода. Такође, имамо и много малигнитета“, наводи др Славица Шарац и додаје да од уторка очекују повећан број пацијената са гастричним тегобама.

Видно уморна, докторка нам је рекла да СХМП већ дуже време oтежано ради услед недостатка лекара, како у самој служби тако и у селима наше општине.

„Наше смене трају по 12 сати, сви смо већ уморни, али се заиста трудимо да све постигнемо. Ми већ дуго времена радимо са смањеним бројем лекара, а нажалост решења за ову ситуацију немамо, пошто лекара нема ни на евиденцији Националне службе за запошљавање“, каже докторка Славица Шарац, начелница СХМП у Бачкој Паланци.

Ми апелујемо на грађане наше општине да имају стрпљења и разумевања за запослене у СХМП у Бачкој Паланци, јер врло често раде и преко својих могућности.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here